Fără lapte şi corn la Brăila

Data publicării:
Fara lapte si corn la Braila.mp4_snapshot_00.43_[2016.12.20_17.24.17]

Au trecut mai bine de trei luni de la începerea anului şcolar şi elevii din judeţul Brăila nu au primit până acum laptele şi cornul. Întârzierea a apărut din cauza unor neînţelegeri între distribuitorii de alimente şi Consiliul Judeţean Brăila, dar asta doar în ceea ce priveşte cornul. Cât despre lapte încă nu şe ştie nimic, în condiţiile în care până acum nici o firmă nu s-a arătat interesată.


În cele trei şcoli din comuna Chişcani, judeţul Brăila învaţă peste 400 de copii. Nici unul dintre aceştia nu a primit cornul şi laptele în clasă, deşi anul şcolar a început de mai multe luni. Părinţii spun că simt lipsa celor două alimente.

Cadrele didactice din şcoală spun că fără lapte şi corn au observat că anul acesta au fost mai multe absenţe de la ore, asta pentru că mulţi dintre elevi veneau la şcoală doar pentru pachet.

Daniela Carafe, director adjunct la şcoala din Chiscani: "Acest ajutor, laptele şi cornul era şi un motiv pentru care ei veneau la şcoală."

Cristina Caproş, educatoare: "Se întâmplă să vină fără pachet , cu un pacheţel mai micuţ, depinde de la familie la familie."

Situaţia aceasta se repetă la toate şcolile din judeţ.

Dan Ghiorghiţă, inspector general adjunct la IŞJ Brăila: "La nivelul judeţului Brăila în jur de 30 de mii de preşcolari şi elevi sunt beneficiari de programul lapte-corn (..) Sunt localităţi unde acei copii chiar sunt bucuroşi şi le este bun acest program."

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că au fost nevoiţi să ceară clarificări legate de produsul corn firmelor de care au participat la licitaţie. În ceea ce priveşte laptele nicio firmă nu a dorit să se înscrie în programul de achiziţii publice.

Ionel Epureanu, vicepreşedinte CJ Brăila: "Undeva în luna ianuarie sperăm să avem contractul, iar în luna februarie să putem oferi produsul corn, pentru produsul lapte nu putem face o estimare acum."

Nu este prima dată când în judeţul Brăila au exitat întâzieri în cadrul programului "Cornul şi laptele". Reprezentanţii Consiliului Judeţean Brăila vor să încerce şi o altă variantă să nu mai existe probleme. Ei vor încheia un acord cu o singură firmă care să livreze cele două produse timp de perioadă de 3 ani.

Reporter Alexandra Dinu
Operator Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri