Sari la conținut

Flavius Biea boxează acasă

Timișoreanul Flavius Biea va reveni în primăvară într-o gală importantă chiar acasă. Tânărul boxeur își dorește să lupte cu irlandezul Noel Murphy, în vârstă de 22 de ani, neînvns până acum la profesioniști. Evenimentul ar urma să aibă loc în luna aprilie, probabil în Sala "Constantin Jude".

„Are 8-0 la profesioniști, un palmares bun și vrem să îl aducem să boxăm la Timișoara cu el. Sper să accepte oferta pe care i-o facem, pentru că el m-a ofertat pe mine să boxez la el acasă, dar nu am acceptat. Au fost mai puțini bani și în loc de 8 reprize, el voia doar 6”, explică Biea.

Flavius Biea nu a mai boxat din toamnă, dar își pregătește o revenire în forță. Profesionistul în vârstă de 27 de ani a semnat un contract de colaborare cu King Promotion, companie manageriată de Sorin Florea. Biea se va pregăti pentru acest duel în două stagii speciale care vor avea loc în Italia și Anglia. Pugilistul va face un sparring la sala lui Amir Khan.

„Un stagiu de pregătire comun cu el, pentru că e încă activ, îmi va prinde foarte bine. O să fie două stagii de pregătire foarte bune, trebuie să rămân focusat pe ce am de făcut și să aștept următorul meci”, continuă pugilistul.

„Flavius este un sportiv cu o capacitat de efort extraordinară, care nu știe să facă pași înapoi și tocami de aceea, eu, ca antrenor și ca prieten al lui sunt convins că putem ajunge la cel mai înalt nivel. Noi avem un proiect și pe perioadă scurtă și pe una lungă. Cel din urmă e ca în 3 ani de zile Flavius să ajungă la un titlu mondial”, spune Ștefan Mercea, antrenorul lui Flavius Biea.

Flavius Biea are un record perfect în boxul profesionist, pe care l-a îmbrățișat în urmă cu aproape patru ani. În cele 11 meciuri disputate, bănățeanul a înregistrat tot atâtea victorii. Jumătate dintre ele s-au închieat înainte de limită.