Fraţii pierduţi în Făgăraş, găsiţi morţi în zăpadă

Data publicării:
FRATI MORTI

Dublă tragedie în masivul Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine. Salvamontişii au găsit acolo două trupuri îngheţate ale fraţilor dispăruţi, in urma cu mai mult de o săptămână. Cei doi au plecat pe munte pe un viscol cumplit şi se pare că nici experienţa si nici echipamentul profesionist nu i-au putut scăpa din capcana mortală. Trupurile neînsufleţite ale celor doi bărbaţi au fost duse la morga Spitalului Municipal din Făgăraş, pentru necropsie. În paralel, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. 

După mai mult de o săptămână de căutări, la care au participat zeci de salvamontişti şi jandarmi montani, ajutaţi din aer de un elicopter al MAI, cele mai negre temeri s-au adeverit. A fost descoperit un cadavru îngheţat, care avea chipul desfigurat. Într-unul dintre buzunare era buletinul unuia din fraţii dispăruţi pe 12 noiembrie. În apropiere, echipele de căutare au făcut încă o descoperire dramatică.

"Au găsit o persoană la 100 de metri, avem elemente care să ne conducă la faptul că ar fi cea de-a doua persoană pe care noi o căutăm. Era acoperită cu un metru de zăpada", col. Laurenţiu Stoian, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov.

"La căutări au participat 24 de militari ai Jandarmeriei Montane, coordonaţi de un ofiţer si 11 salvamontişti. Cele doua persoane au fost găsite în zona Fereastra Mică a Sâmbetei la aprox 2.100 m altitudine", Claudiu Loghin, reporter Digi24.

A fost cea de-a şaptea zi în care salvatorii montani i-au căutat pe cei doi fraţi, dispăruţi pe 12 noiembrie în Masivul Făgăraş. Apropiaţii tinerilor spun ca aceştia erau extrem de pasionaţi de drumeţii montane şi aveau numai echipamente profesioniste. În ziua dispariţiei, au plecat pe munte pe un viscol cumplit, povestesc cabanierii, ultimii oameni care i-au vazut în viaţă.

reporter: Claudiu Loghin
operator: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri