Sari la conținut

Futsal | Deva a egalat situația în finală

United Galați și Autobergamo Deva sunt la egalitate, 1-1, după primele două meciuri ale finalei Ligii I de futsal, ambele jucate la Galați. Învinși în prima partidă, după loviturile de departajare, hunedorenii s-au impus în timpul regulamentar, cu 5-3, la capătul unui meci extrem de spectaculos.

Gazdele au început din nou mai hotărâte și Lascu a modificat primul tabela, însă s-a bucurat doar pentru scurt timp pentru că Nuno Coco a egalat situația, pe contraatac. Autobergamo a trecut apoi la conducere, după reușita lui Ferreira, însă la pauză, a fost, din nou, egal, după ce Lascu a transformat o lovitură de penalitate. Actul secund s-a derulat după același scenariu. Ignat a marcat în proprie poartă, însă apoi și-a montat echipa, pentru un final excelent. Nuno Coco a făcut 3-3, iar Florin Matei a întors scorul, cu o reușită superbă.

"Am întâlnit o echipă foarte bună care s-a dăruit încă din semifinale cu Timișoara. Ne-au pus mari probleme mari și astăzi, am condus, ne-au condus, răsturnări de situație...", a spus, la final, Florin Matei.

S-a încheiat 5-3, după ce același Nuno Coco a punctat, la ultima fază, din propriul careu. Seria se mută la Deva, acolo unde pe 22 și 23 mai vor avea loc următoarele două jocuri care pot decide noua campioană.

"Sunt bucuros că am egalat situația și sper să câștigăm ambele meciuri la Deva, pentru că dacă vom pierde un meci și trebuie să jucăm decisivul aici va fi foarte greu", admite Florin Ignat, antrenorul-jucător al devenilor.

"Ne vom juca șansa la Deva, nu s-a pierdut nimic deocamdată, ne odihnim ne preăgim și sperăm să câștigăm cel puțin un joc la Deva", a adăugat şi David Asandei, antrenorul gălăţenilor.

"Cum au câștigat ei putem bate și noi un meci acolo, poate chiar două... poate e mai frumos. Poate Dumnezeu vrea așa, nu suntem întâmplător aici. Ar fi extraordinar să plângă ei acasă", îşi doreşte Ion Al-Ioani.