GameLab | De la idee, la produs

Data publicării:
gamelab
O carieră în domeniul dezvoltării de jocuri video. Este ceea ce își doresc studenți ai Universității de Vest și cei ai Politehnicii Timișoara, care dezvoltă propriile jocuri pentru telefon sau calculator, cu ajutorul specialiștilor. 24 de tineri aflați la început de carieră au fost împărțiți în 6 echipe. Concurează în cadrul GameLab, o competiție ce, la final, va avea un joc câștigător, iar creatorii lui au șansa să pășească în lumea dezvoltatorilor de jocuri video.

Așa arată jocul ce va câștiga GameLab, spun cei care fac parte din echipa ce l-a creat. De altfel, membrii tutuor celor 6 echipe speră să obțină locul fruntaș în competiția care îi va conecta cu lumea dezvoltatorilor de jocuri. Au lucrat sute de ore doar ca să conceapă grafica și personajele.

„Noi ne bazăm la jocul nostru pe o componentă umoristică, o să aibă tot felul de animații amuzante, o să aibă personajul o înfățișare care sperăm noi să provoace râsul”, explică Adrian Pavel, concurent.

„Jocul nostru va fi pur și simplu o aventură, o să descopere elemente noi explorând un labirint.MUSCĂ Aici depinde de la zi la zi, cel mai mult în weekend, am petrecut și 6,8,10 ore altă dată”, adaugă Andrei Tăutu, concurent.

În partea de vest a țării, unde sectorul de IT este extrem de bine reprezentat, o carieră în domeniul dezvoltării de jocuri video este posibilă. Asta își doresc toți tinerii care s-u înscris în competiția GameLab.

„E fascinant ce încântați și dornici sunt să se dezvolte în acest domeniu de activitate. Partea mai dificilă pentru ei este că accesul la informații din punct de vedere educațional este destul de greoi, în România neexistând o formă de învățământ care să ofere suport către cei care vor să intre în industria de game development”, susține Andrei Istrat, game developer.

Echipele participante au ajuns la acest nivel de dezvoltare a jocurilor în câteva săptămâni. Au la dispoziție încă două luni ca să își pună în practică ideile. Jocul câștigător va fi desemnat în luna ianuarie.

„GameLab vine în sprijinul studenților și celor pasionați, să îi sprijine și să îi ducă mai aproape de industrie”, precizează Roberto Hana, președintele GameLab Timișoara.

Produsele finale ale echipelor participante la GameLab Timișoara vor fi jurizate de dezvoltatori de jocuri consacrați din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri