Sari la conținut

Grădiniță nouă cu tencuiala căzută

Tavanul unei grădinițe inaugurate în urmă cu doar 3 zile s-a şi desprins. Se întâmplă într-o localitate din județul Arad, unde o bucată de tencuială din toaleta copiilor a căzut. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă întâmplarea ridică semne de întrebare cu privire la calitatea unei lucrări ce a costat peste 4 milioane de lei.

Clădirea în care funcționează grădinița din orașul Sântana a fost dată în folosință chiar la începutul acestei săptămâni. Aici, învață peste 100 de copii. Vestea că tavanul s-a desprins îi îngrijorează pe părinți, care se tem că un incident similar ar putea face victime în rândul copiilor lor.

”Clădire nouă, acum au intrat copiii, de două zile, și să vină tavanul jos, e ceva strigător la cer”, a declarat un părinte.
”Păi îmi este teamă”, a spus un alt părinte.

Autoritățile au închis grupul sanitar şi le-au cerut constructorului să facă de îndată reparațiile.

”Luni noaptea, într-unul din grupurile sanitare s-a desprins o porțiune din tencuiala tavanului, a fost anunțat constructorul care a venit imediat și a remediat aceasta defecțiune”,  a declarat Ana Honiges, directorul adjunct al grădiniței.

Construcția a fost finalizată anul trecut, dar a fost dată în folosință abia acum pentru că nu era racordată la rețeaua de gaz și nu avea toate avizele de funcționare, spun autoritățile locale. Iar de vină pentru calitatea slabă a lucrărilor este graba în care s-au făcut, spune primarul.

”Construcția s-a finalizat anul trecut, a fost nevoie sa se lucreze in ritm alert, pentru ca a venit în timpul construcțiilor vreme nefavorabila”, a declarat Daniel Tomuța, primarul orașului Sântana.

Construirea noii clădiri a costat peste 4 milioane de lei, din care 700 de mii de lei, bani de la bugetul local.

reporter: Cristian Kovacs /operator: Cristian Kovacs