Grefierii protestează | Programul şedinţelor de judecată nu a fost afectat

Data publicării:
PROTEST GREFIERI

Protest spontan al grefierilor de la trei instanţe din Braşov. În această după amiază, după încheierea şedinţelor de judecată, grefierii şi specialiştii IT de la instanţe au ieşit în faţa sediului, purtând mesaje prin care îşi arată nemulţumirea în ce priveşte iminenta reducere a veniturilor.

Protestul a început înainte de ora 12 şi a durat aproximativ un ceas. La acţiune au participat grefieri şi specialişti în Tehnologia Informaţiei, de la Judecătorie, Tribunal şi Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. Oamenii sunt nemulţumiţi de reglementările din legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din funcţii publice, aşa cum au fost adoptate de Senat.

"Atribuţiile noastre, ca şi grefieri de şedinţă, sunt mult, mult mai mari şi cu grad de responsabilitate mai mare, munca noastră implică direct munca cu judecătorul, iar în ultimii ani, atribuţiile grefierilor de şedinţă au crescut foarte mult, prin preluarea de atribuţii de la magistraţi", Dorina Popoiag - grefier Tribunalul Braşov.

"În condiţiile în care salariile, la ora actuală, sunt între şapte mii de lei şi nouă mii de lei, la funcţiile de execuţie, acestea probabil că vor ajunge sub patru mii de lei, în condiţiile, să spunem, cele mai favorabile", George Olteanu - specialist IT Tribunalul Braşov.

Participanţii la protest spun că acţiunea nu a afectat desfăşurarea şedinţelor de judecată programate la Judecătorie, Tribunal şi Tribunalul pentru Minori şi Familie. Şi sunt hotărâţi să recurgă inclusiv la oprirea totală a lucrului, dacă legea trece de Parlament în forma actuală.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Richard Szabo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri