Sari la conținut
News Alert

Grevă la Agenţiile pentru Protecţia Mediului

Grevă la Agenţiile pentru Protecţia Mediului şi ai Gărzii Naţionale de Mediu din vestul ţării. Zeci de angajaţi au întrerupt astăzi, preţ de câteva ore, activitatea la locul de muncă, nemulţumiţi de dezinteresul guvernanţilor faţă de salarizarea personalului din domeniu.

Oamenii se plâng că remuneraţia lunară este mult prea mică şi nu a mai fost modificată încă din anul 2009, chiar dacă volumul de muncă a crescut.

„Solicităm decidenților politici adoptarea de măsuri urgente, pentru eliminarea discriminărilor față de alți funcționari publici.”

„Practic, dorim să fim remunerați la adevărata noastră valoare și să fim și noi egalizați din punct de vedere salarial, nu mai dorim să fim discriminați.”

În prezent, un referent de specialitate din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului câştigă lunar 1162 de lei. Cel mai mare salariu din cadrul instituţiei este de 3100, sumă în care sunt cuprinse toate sporurile şi titlul de doctor al angajatului. Dacă problemele nu vor fi rezolvate, angajaţii sunt hotărâţi să întrerupă activitatea pe timp nelimitat.