HARGHITA. Secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă, închisă

Data actualizării: Data publicării:
ONCOLOGIE

Timp de două săptămâni, pacienţii care suferă de boli incurabile din Miercurea Ciuc nu vor mai putea ajunge la medic. Secția de Oncologie a spitalului județean se închide pentu că singurul medic specialist intră în concediu. Pacienții au fost anunțați și nu s-au făcut programări de internare pentru perioada Sărbătorilor de sfârșit de an.

 

De doi ani încoace, Secţia de Oncologie a spitalului din Miercurea Ciuc se închide de fiecare dată când singurul medic oncolog de aici intră în concediu. Asa s-a întâmplat şi acum, în prag de Sărbători, când doctorul şi-a luat liberele cuvenite. Ca să evite orice problemă, până la sfârşitul anului nu a mai fost programată nicio internare.

"Dacă vine omul bolnav ce faci? Îl laşi să moară... 2 săptămâni, 3 săptămâni", localnic.

Pacienţii se pot adresa însă medicilor de la urgenţe sau celor de la Secţia de Boli Interne, în cazul în care apar probleme neprevăzute.

"Pacienţii au fost anunţaţi, cei care au început chimioterapia au terminat", Konrad Judit - manager Spitalul Județean Miercurea Ciuc 

Pentru că secția va fi închisă, conducerea spitalul profită și va face o igienizare completă a saloanelor.

"E vorba de 5 zile efectiv de program de lucru între Săbători, ştim despre situaţie, dacă este medic care deserveşte o secţie şi el trebuie să beneficieze de concediu. Colegii de la Medicina Interna, an de an, au deservit şi Secţia de Oncologie, adică pacienţii de oncologie, deci ei au experienţă în acest sens. Nu există niciun motiv de îngrijorare",  director executiv DSP Harghita

De anul viitor, chiar din 3 ianuarie, la Secţia de Oncologie de la Miercurea Ciuc vor mai fi angajaţi încă un medic şi trei rezidenti.

Reporter: Sorin Secli / Operator: Richard Szabo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri