Sari la conținut

HC Adrian Petrea Reșița, aproape de retragere

Reșița este aproape de a rămâne, pentru a treia oară în ultimii 6 ani fără echipă de handbal masculin de primă ligă. HC Adrian Petrea nu se va prezenta la Călărași, pentru primul meci oficial din 2017, iar retragerea din elită este doar o chestiune de timp.

Echipa de handbal masculin HC Petrea Reșița a anunțat că nu se prezintă la primul joc oficial din 2017, deplasarea la Dunărea Călărași. Președintele și cooordonatorul de joc Mihai Rohozneanu a adăugat că e foarte probabilă și retragerea din campionat, însă aceasta e doar o chestiune de zile. Motivele sunt cele financiare, dar și lotul foarte restrâns.

„Nu facem deplasarea la Călăraşi şi în proporţie foarte mare echipa se retrage din Liga Naţională. Eu, personal, am încercat tot ce a ţinut de mine să găsesc sprijin pentru a duce mai departe proiectul reuşit, nu am reuşit”, a spus Mihai Rohozneanu.

Cărășenii trebuiau să plece astăzi spre Călărași cu un lot de doar 12 handbaliști, din care trei erau juniori. Componenții seniori ai formației vor deveni liberi de contract atunci când echipa se va retrage din campionat.

„Orice jucător şi-a dorit să plece, a fost lăsat să plece. Este şi cazul lui Duşan - eu am anunţat că nu mai face parte din lotul nostru a plecat în Franţa. E valabil şi pt ceilalţi colegi ai mei, doar că pentru a se transfera şi ei e nevoie ca echipa să se retragă din campionat”, a mai spus președintele și coordonatorul de joc al reșițenilor.

Situația de la Reșița este deplânsă, printre alții, și de Cristian Fenici, căpitanul lui SCM Poli, care a evoluat în Caraș-Severin, între 2009 și 2011, pentru UCMR.

„Mie îmi pare rău pentru băieții de acolo, majoritatea sunt prietenii mei, am o relație specială cu mulți dintre ei, îi cunosc de foarte mult timp. Sper că poate în vară să facă o altă echipă”, a spus și Cristian Fenici.

În cazul în care HC Adrian Petrea se va retrage din campionat, echipa va pierde toate partidele rămase de disputat cu 10-0.