Hunedoara | Alerte pe telefoanele mobile

Data publicării:
aplicatie

Primăria din Hunedoara este singura din țară care a implementat un sistem prin care cetățenii primesc alerte, fără a mai fi nevoiți să acceseze pagina de facebook a administrației locale. Programul lansat anul trecut în luna decembrie are de acum o opțiune nouă, prin care oamenii pot primi în timp real avertizări meteorologice sau informații utilitare din oraș. Aplicația poate fi deja descărcată.

Aplicația, valabilă pentru ambele sisteme de operare, are acum și o funcție nouă, extrem de folositoare celor care utilizează telefoanele mobile ca sursă principală de informare. 2 tipuri de alerte apar pe ecranul smartphone-ului.

Sistemul lansat din 2 module a costat 70 de mii de lei, bani de la bugetul local. Conducerea primăriei spune că utilitatea acestui sistem va amortiza cheltuiala bugetară.

”Încercăm să ținem pasul cu tehnologia, și este foarte important ca, cu ajutorul acestei tehnologii, să informăm cetățenii în timp real, mai ales în ceea ce privește alertele”, a declarat Dan Bobouțanu, primar Hunedoara.

”Peste 350 de hunedoreni au instalat deja această aplicație pe telefoanele mobile, iar cele mai importante alerte pe care oamenii le primesc sunt cele emise de meteorologi”, relatează Andrada Velciov, jurnalist Digi24 Timișoara.

Cei care nu știau de aplicația edililor spun că ideea este interesantă, mai ales că pot primi zilnic informații de interes comunitar, cum ar fi sistările de apă, întreruperile de curent sau drumuri cu circulație blocată.

Primăria Hunedoara intenționează să dezvolte acest sistem și să transmită alerte prin sms, astfel încât el să fie primite și de cei care nu dețin smartphone-uri și nu au aplicația instalată pe telefon.

Reporter: Andrada Velciov

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri