Sari la conținut

Hunedoara, din ce în ce mai atractivă pentru turiști

Hunedoara este din ce în ce mai atractivă pentru turiști. Peste 850 de mii de vizitatori au ajuns anul trecut în județ, cu peste 11% mai mulţi față de 2016. De departe, cel mai căutat obiectiv turistic rămâne Castelul Corvinilor. Şi celelalte însă, cum sunt Cetatea de la Mălăiești, Parcul Național Retezat sau Geoparcul Dinozaurilor, au adunat și ele mai mulți vizitatori în 2017. Hunedoara are 25 de puncte turistice de interes național.

”Datele Autorității Naționale pentru Turism arată faptul că județul Hunedoara ocupă la nivel național locul al doilea în ceea ce privește potențialul turistic. Așa se face că anul trecut județul a fost vizitat de peste 850 de mii de persoane față de 765 de mii de vizitatori în 2016”, a relatat Andrada Velciov, jurnalist Digi24.

”Putem vorbi de creștere de 11% în ceea ce privește numărul vizitatorilor la principalele obiective turistice din județul Hunedoara și o creștere de 16% în ceea ce privește numărul turiștilor, adică numărul sosirilor în unitățile de cazare”, a declara Radu Barb, directorul ADEH.

Primul în topul preferințelor rămâne Castelul Corvinilor, care a înregistrat o creștere a numărului de turiști de peste 10%.

”În 2017 am înregistrat un număr de 333 de mii de turiști plătitori, raportat la 300 de mii în anul 2016, iar cei mai mulți turiști provin din Europa, Asia și America de Nord”, a declarat Cristi Roman, directorul Castelului Corvinilor.

Creșteri spectaculoase în ceea ce privește numărul de turiști au înregistrat şi Cetatea Mălăiești, Parcul Național Retezat, Muzeul Aurului din Brad, biserica de piatră de la Densuș sau Geoparcul Dinozaurilor, un obiectiv intrat în anul 2015 în patrimoniul mondial UNESCO.

”La Geoparcul Dinozaurilor unul din obiectivele noastre majore este acela de a deveni cel mai interesant loc din România din punct de vedere al geoconservării, geoeducației și geoturismului Activitățile desfășurate acolo, evenimentele noastre, proiectele noastre sunt cele care au atras un număr din ce în ce mai mare de vizitatori”, a declarat Adina Popa, reprezentant Geoparcul Dinozaurilor.

Județul Hunedoara are 25 de obiective turistice de interes național. Oferta este așadar una variată, de la stațiuni montane sau parcuri naturale, până la muzee, biserici de piatră sau cetăți medievale.

”La noi în județ sunt cele 2 capitale dacice, Sarmisegetuza Ulpia Traiana și Sarmizegetusa Regia, stațiunea Straja, avem stațiunea Parâng, este Râușorul, este de asemenea și Geoagiu Băi”, a declarat Radu Barb, directorul ADEH.

Agenția de Dezvoltare Economică a județului speră ca în cursul acestui an Hunedoara să reușească să atragă peste 1 milion de vizitatori. Specialiștii în turism vor începe din luna martie promovarea destinațiilor estivale din zonă, cu accent în special pe stațiunea Geoagiu Băi.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș