Hunedoara | Singurul tunel feroviar românesc

Data publicării:
tunel hd

Singurul tunel feroviar realizat de o firmă românească după 1989 se construieşte în județul Hunedoara. Tunelul, lung de 800 de metri, face parte din tronsonul de cale ferată Vințu de Jos - Simeria. Cei 43 de kilometri de cale ferată modernizată și reabilitată sunt incluși în coridorul 4 Pan-European, ce pornește din Germania și se termină în România, la Constanța. Tronsonul din Hunedoara este finalizat în proporție de 90%.

Tunelul, construit în aproape 3 ani, dar și zona din jurul său reprezintă cea mai spectaculoasă parte a viitoarei magistrale feroviare. Tronsonul de 43 de kilometri dintre Vințu de Jos și Simeria face parte din traseul de 2 mii de km al coridorului 4 Pan-European: Nurnberg - Praga - Viena - Budapesta - Curtici - Simeria - Sighișoara - Brașov - București - Constanța. 

Aproximativ 100 de muncitori lucrează acum pe șantierul căii ferate. 90% din proiect este finalizat. Lucrarea e însă ținută în loc de vechi metehne românești.

Proiectul, finalizat în 2011, a intrat în implementare abia după câțiva ani. Valoarea totală a lucrărilor la tronsonul dintre Vințu de Jos și Simeria este de 318 milioane de euro, fără TVA.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri