Ilegalităţi descoperite la frontieră

Data publicării:
bilant frontiera
Peste 600 de persoane depistate în timp ce treceau sau încercau să treacă ilegal frontiera, 30 de traficanţi sau complici ai acestora au fost reţinuţi. În plus, au fost aproape 1000 de persoane cărora poliţiştii de frontieră din vstul ţării le-au interzis intrarea în ţară din cauză că nu îndeplineau condiţiile legale. Sunt o parte din datele bilanţului pe anul 2016. Alte cifre, în continuare.

Cel mai mare grup de persoane care încerca să treacă ilegal graniţa s-a înregistrat în luna ianuarie 2016. Poliţiştii de frontieră de la Lunga au depistat 60 de migranţi din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran şi Sudan, în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera din Serbia in Romania. Aceştia a au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru.

În 2016, în urma misiunilor, poliţiştii de frontieră din vestul ţării au descoperit şi aproape 250 de persoane implicate în peste 100 de acţiuni de contrabandă cu ţigări. Au fost confiscate aproape 160 de mii de pachete cu ţigări, în valoare de aproape 190 de milioane de lei.

Bunuri descoperite: -447 de litri alcool -46 kilograme tutun -1.600 de tuburi pentru ţigări -5.600 de filtre de ţigarete -213 articole de îmbrăcăminte -259 de produse cosmetice -30 parfumuri -60 grame metamfetamină -13,4 kilograme de canabis -439 de articole pirotehnice

Oamenii legii au oprit, anul trecut, introducerea în ţară a unor cantităţi importante de alcool, articole pirotehnice şi droguri. Cea mai mare captură a fost cea din luna august, atunci când poliţiştii de frontieră au descoperit la verificări 10 pungi cu o substanţă vegetală cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 12,6 kg.

Din activitatea poliţiştilor de frontieră nu a lipsit anul trecut monitorizarea traficului cu autovehicule furate. Au fost descoperite 19 maşini furate din ţări precum Italia, Serbia, Bulgaria, Franţa, Belgia, Danemarca şi Slovacia. În ceea ce priveşte valorile de trafic înregistrate în punctele de trecere a frontierei au fost de aproximativ 4.500.000 treceri de persoane şi 1.500.000 de mijloace de transport.

Date privind braconajul piscicol: -772,69 kilograme de peşte -16 ambarcaţiuni -13 motoare -86 de unelte de pescuit

Cazurile de braconaj piscicol au fost şi ele sub lupa poliţiştilor de frontieră. Aceştia au confiscat aproape 800 de kilograme de peşte, dar şi ambarcaţiuni şi unelte de pescuit. Şi pentru 2017, priorităţile potiţiştilor de frontieră din vestul ţării rămân asigurarea graniţelor statului, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalitătii transfrontaliere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri