Informatica „do Brasil”

Data publicării:
brasil
Informatica Timișoara are, din acest sezon, patru brazilieni în lot. Au crescut în jurul fotbalului pe teren mare, dar s-au oprit asupra celui de pe teren redus. Doi dintre ei se cunosc de mici și au făcut pasul spre Europa împreună.

În fotbalul de sală umblă, în ultimi ani, un dicton. Dacă vrei spectacol, acontează brazilieni! Au făcut-o rușii sau italienii în naționalele lor, iar la nivel de club, numărul acestora a crescut spectaculos pe bătrânul continent. Și-n capitala Banatului au poposit patru. De la stânga la dreapta: căpitanul Thiago Alcantara, Fernando Andres Nogueira „Deco”, Sávio Valadares și Felipe Oliveira.

„Primul an aici pentru mine a fost foarte complicat, am suferit o accidentare gravă. Mi-am rupt ligamentele încrucișate și meniscul. Au fost opt luni foarte dificile, dar cu multă muncă și o recuperare pe măsură pot să spun acum că pasul făcut a meritat din plin”, povestește Thiago Alcantara, căpitanul timișorenilor.

„Mi se spune Deco de când eram copil și nu neapărat pentru că mă asemăn cu jucătorul ce a făcut cunoscut acest nume, asta deși mi-a plăcut tot timpul stilul lui. Am început fotbalul în sală acum șase ani, acum am 30, dar e o pasiune pe care o am de mic și s-a transformat în cel mai important lucru din viața mea. Vreau să îmi închei cariera jucând fotbal de sală”, continuă Fernandes Andres Nogueira „Deco”.

Sosit în urmă cu doar două luni în România, Deco s-a acomodat mai ușor și grație colegilor ajunși înaintea lui. Le pasează pe parchet, dar acum și în afara lui, pentru a-i cunoaște mai bine. Savio Valdares și Felipe Oliveira. Responsabilii cu spectacolul în alb-violet. Cei doi au crescut împreună, în Rio de Janeiro și știu ce vor la prima experiență în Europa.

„Ce așteptări ai de la acest sezon? Vreau să cresc tot mai mult în joc, să ajung în top, să fiu campion al României, să jucăm în Champions League și așa mai departe”, admite Sávio Valadares.

„În primul rând, vreau să câștig titlul cu Timișoara și să jucăm apoi în Champions League. Pentru mine și Savio e prima experiență în afara Braziliei și îmi doresc enorm să joc pentru națională. Pentru România sau Brazilia, nu contează!”, recunoaște Felipe Oliveira.

Cu trei dintre ei în teren, Informatica Timișoara a câștigat, la începutul săptămânii, Cupa României. Violeții continuă și în lupta pentru titlu. Cum altfel, dacă nu în pași de samba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri