Înfuriați de gropi

Data publicării:
gropi

Protest cu piese auto stricate, în județul Arad. Disperați și sătui de nepăsarea autorităților, peste 100 de oameni s-au adunat, sâmbătă, în centrul localității Horia. Au protestat pentru că în fiecare zi, când merg pe Drumul Județean 709, Arad - Șiria își distrug mașinile în gropile formate acolo. Ca să fie mai convingători localnicii au adus cu ei piese auto stricate de la propriile mașini.

Cu pancarte în mână și cu piese stricate de la propriile mașini, peste o sută de oameni din Horia, dar și din alte localități învecinate și-au arătat nemulțumirea față de drumul pe care sunt nevoiți să circule zilnic

Din cauza gropilor, pe Drumul Județean 709 au avut loc mai multe accidente soldate cu victime. Doamna din imagine a venit, la protest, cu lacrimi în ochi. În urmă cu câțiva ani și-a pierdut singurul frate.

"Mi-am pierdut un frate pe drumul acesta, mi-am pierdut un vecin, mi-am pierdut prietene numai viteza a fost vinovată de producerea accidentelor și gropile...au evitat o groapă și au murit. Avea 26 de ani și o viață înainte", a spus Vasilica Iepuraș, localnic.

Domnul Ciprian este nevoit să parcurgă drumul Arad-Horia de 6 ori pe zi, iar mașina cumpărată anul trecut este, din nou, în service.

"Începem cu bucșe de la brațul de direcție se vede foarte clar că sunt distruse datorită drumului pe care îl circulăm zilnic de 4 ori dus întors, ca să ne ducem copiii în siguranță la grădiniță și la școală în oraș...telescoape care la fel nu mai ficționează deloc", a declarat bărbatul.

La protest au veni și părinți cu copii.

"Din cauza gropilor am renunțat să mai conduc mai nou circul cu autobuzul de frică să nu fac vreun accident”, a spus un localnic,

"Îmi duc copiii la școală în fiecare zi în fiecare dimineața, mă duc la 12 să-i iau de la școală și câteodată merg cu fetița la dans...îmi este frică în fiecare zi să fac acest drum...îmi este frică pentru siguranța mea, pentru siguranța copiilor mei”, a zis o mamă.

După ce au mărșăluit pe trecerea de pietoni minute bune, oamenii s-au urcat în mașini și au mers, într-o plimbare, pe drumul plin de gropi.

"Încercăm să atragem atenția autorităților locale și cele centrale și parlamentarilor care ne prezintă pentru a facilita sau înlesni procedura de licitație să nu mai fie atât de multe contestații la proiectele care sunt în desfășurare”, a declarat Alexandru Ilea, organizator protest.

Autoritățile locale dau vina pe Consiliul Județean.

"Noi am făcut demersuri către consiliul Județean să ne sprijine în remedierea acestei situații dânșii așteptau o vreme mai prielnică să înceapă reparațiile”, a spus Mihai Mag, viceprimar comuna Vladimirescu.

Arădenii sunt hotărâți să continue protestele dacă gropile nu vor fi reparate. Consiliul Județean Arad administrează aproximativ 1200 de km de drumuri județene.

reporter: Laura Vieru/ operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri