Înot la şcoală

Data publicării:
bazin inot
Elevii de la Şcoala 30 din Timişoara au parte de condiţii moderne pentru a face mişcare. Faţă de alte unităţi de învăţământ din oraş, care oferă doar terenuri de sport, copiii de aici pot învăţa inclusiv să înoate la orele de educaţie fizică. Autorităţile locale au alocat anul acesta bani pentru refacerea bazinului, care a fost inaugurat chiar astăzi.

Aproximativ 1.000 de elevi de la Şcoala 30 din Timişoara au de acum un bazin de înot modern unde să îşi desfăşoare orele de educaţie fizică şi sport. Însă nu toţi elevii se pot bucura de bălăceală la şcoală, ci numai cei din clasele 2 - 8 . Pentru ca şi cei mai mici să aibă acces la ore de înot, mai este nevoie de instructori.

„Noi până acum avem trei antrenori de înot, pe care îi plătim din venituri proprii, din ceea ce noi obținem după închirierea bazinului și ne-ar fi de foarte mare ajutor dacă am mai primi încă doi, astfel încât toți cei 1364 de copii să se bucure de acest opțional”, a explicat Mihaela Şora, directorul Şcolii Generale nr. 30.

Pentru cei care au parte de cursuri de înot, bazinul este perfect. Modernizarea a costat 500.000 de lei, bani care au venit de la bugetul local. Lucrările au vizat atât arealul piscinii, cât şi vestiarele şi grupurile sanitare.

„După ani de folosință a ajuns într-o stare de degradare foarte avansată dar nu numai bazinul, ci tot ceea ce este în jurul lui, astfel că s-a impus o reabilitare, o reparație capitală”, a completat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Şi alţi timişoreni se pot bucura de bazinul nou-nouţ de la Şcoala 30. Contra sumei de 80 de lei pe oră, oricine poate închiria un culoar din bazin. Însă numai după ora 16:00, când se încheie orele de curs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri