Sari la conținut

Înșelat cu 7.000 de euro

Un bărbat de 51 de ani din Buziaş, judeţul Timiş, s-a trezit peste noapte că în loc să se îmbogățească, a ajuns să fie păgubit.  Asta, după ce un aşa-zis colecționar i-a oferit 60.000 de euro pentru o mașină de cusut pe care a scos-o la vânzare într-un anunț la mica publicitate.

”Un astfel de anunț l-a convins rapid pe bărbatul hotărât să facă bani buni din vânzarea mașinii de cusut pe care o avea. A vorbit la telefon cu presupusul colecționar, acesta i-a oferit 60 de mii de euro, iar tranzacția părea ca și perfectată”, a relatat Andrada Velciov, jurnalist Digi24 Timișoara.

”Zic doamnă dragă, și cât puteți să oferiți? Păi zice, 60 de mii de euro. Zic, doamnă dragă, nu trebuie să-mi dai atâta, eu sunt om sărac, necăjit, stau în casă cu chirie, îmi dai o mie, doua. Nu, dragă, atâta îmi face”, a declarat bărbatul înșelat.

Ceea ce părea o afacere bănoasă, s-a transformat într-o pagubă de 7.000 de euro.

”A fost pus în contact cu un alt individ care i-a solicitat 7000 de euro pentru eliberarea unui certificat de autenticitate. După ce a achitat această sumă, acesta a încercat din nou să îl contacteze, din păcate fără succes, pe așa zisul colecționar”, a declarat Bogdan Nițu, purt. cuv. IPJ Hunedoara.

”A venit, doamnă dragă, cu uite cu bunătăți, că așa, așa, înțelegeți dvs? Și ne-o fraierit de-am cumpărat un talon de-ăla, 7 mii de euro”, a spus bărbatul înșelat.

Conform înțelegerii, după cumpărarea certificatului, bărbatul înșelat l-a așteptat pe colecționar să îi bată la uşă cu restul banilor. Însă, nici măcar nu i-a mai răspuns la telefon.

”Omul s-o făcut nevăzut, și noi nu ne-am dat seama că era țeapă, după aceea ne-am dat noi seama că a fost țeapă, când am ajuns acasă, și-am mers direct la poliție”, a spus fiul bărbatului înșelat.

Cele două persoane implicate în înșelăciune sunt căutate de polițiști. Oamenii legii vor să recupereze și cei 7 mii de euro pierduți de bărbatul credul. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei care l-au înșelat riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș