Investiţiile în transport, un eşec

Data publicării:
investitii
Planurile primarului Timişoarei de a moderniza transportul în comun din oraş s-au dovedit un eşec. Punerea în mişcare a vaporaşelor, microbuzelor şi minibusurilor electrice sunt trei proiecte care au fost plătite şi nici acum implementate. În această primăvară se împliesc 3 ani de la cumpărarea celor 2 minibusuri electrice care urmau să plimbe turiştii prin Timişoara. Iar şase microbuze cumpărate în 2016 stau într-un garaj. În total, investiţiile nepuse în parctică încă ajung la 7,7 milioane de lei.

„Şapte vaporaşe de 7 milioane de lei stau în depozitul RATT de un an. Ele ar fi trebuit introduse în sistemul de transport în comun al oraşului, însă autorităţile nu au reuşit nici acum să obţină avizele pentru a plimba pasageri pe canalul Bega” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Cu toate acestea, autorităţile promit că vapoarele vor circula pe canalul Bega chiar în această primăvară.

„Cei care au investit nu s-au gândit că trebuia să ceară toate avizele necesare.”

„Ăsta-i mersul la noi, mai încet. Aşteptăm să se îmbunătăţească la final.”

„Nu e normal, din moment ce s-a investit şi s-au dat banii, că sunt tot banii cetăţenilor Timişoarei.”

Alte mijloacele de transport, aceeşi situaţie.

„Aceste microbuze, 6 în total, au fost cumpărate de primărie în decembrie anul trecut cu 560.000 de lei. Nici ele nu pot transporta călători pentru că nu au fost încă înmatriculate” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Primarul Timişoarei dă vina pentru situaţie pe directorul Regiei Autonome de Transport care, la rându-i, aruncă răspunderea înmatriculării în cârca primăriei.

„Nu am posibilitatea să le introduce cu forţa. Ce pot să fac este să pun toată presiune pe directorul RATT. Conducerea spune că e treaba Primăriei să le înmatriculeze. Mai este treaba primăriei câteva luni până îi expiră mandatul acestui individ nesimţit, renuşinat care sfidează un oraş întreg”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Ultimul eşec în materie de proiecte de transport îl reprezintă cele două minibusri electrice destinate transportului turiştilor. Au fost cumpărate de autorităţi în urmă cu 3 ani cu 135.000 de lei. Doar că, legislaţia din România nu permite înmatricularea acestor tipuri de autovehicule. Aşa că stai şi acum în garajul Regiei de Transport Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri