Sari la conținut

Își donează ziua de naștere

Ea e Briana, fetița pentru care Liana Toma s-a gândit să-și doneze ziua de naștere. Femeia vrea astfel să strângă, în loc de cadouri, o parte din banii necesari pentru tratamentul micuței de 5 ani.

„O cunosc pe Briana de când avea trei ani și știu cât de mult se zbate mama ei ca să-i obțină fondurile necesare petru aceste terapii foarte costisitoare, pe care trebuie să le efectueze, din păcate, în afara țării noastre. Și de când am cunoscut-o m-a impresionat și mi-a intrat în suflet și nu am stat pe gânduri anul acesta să-mi donez ziua”, povestește Liana Toma.

Ziua de naștere a Lianei este în data de 31 octombrie. Până atunci femeia speră să adune 3.000 de lei.

„Până astăzi am strâns aproape 1700 de lei din 22, 23 de donații. Mai putem strânge încă pe atât, pentru că targetul nostru este de 3000 de lei, atât îi mai lipsește lui Alice ca să completeze suma necesară pentru terapia în Polonia”, explică Liana Toma.

Impresionați de gestul Lianei, prietenii nu au mai așteptat ziua sa de naștere, ci au făcut din timp donații.

„M-am gândit anul ăsta să-i fac cel mai frumos cadou Lianei și cu ocazia asta am putut să o ajut și pe Briana. Și m-a emoționat gestul ei, un gest minunat și sper să strângă toți banii de care are nevoie”, spune și Debora, prietena Lianei.

Pentru familia micuței Briana, gestul Lianei a fost o adevărată surpriză, despre care au aflat de pe Internet.

„Nu am știu până în momentul în care, la 12 noaptea, când a adormit domnișoara, am verificat mesajele. Fiind în legătură cu foarte mulți oameni, foarte mult din contactul nostru este pe Facebook. Și citeam, și citeam și nu îmi venea să cred. Pe măsură ce citeam, a fost chiar o surpriză. Adică wow!”, admite Alice Suttyak, mama Brianei.

Briana este un copil vesel și plin de viață, deși suferă de encefalopatie infantilă sechelară.

„Vreau să fiu pompier și să duc mașina cu stația!”, spune micuța Briana.

Copiii diagnosticați cu encefalopatie infantilă sechelară nu se dezvoltă fizic asemeni altora de vârsta lor. Pentru a duce o viaţă normală, micuţa Briana are nevoie de mai multe terapii. Una dintre ele, este cea pentru care Liana Toma și-a donat ziua de naștere, și care se practică doar în Polonia. Cei care doresc să doneze, o pot face pe site-ul galantom.ro, pană în 31 octombrie.