La Braşov a fost organizat primul concurs de ciclism pe timp de noapte

Data actualizării: Data publicării:
BICICLISTI NOAPTE

Zeci de biciclişti pasionaţi de mountain-bike s-au întrecut în Braşov, în prima competiţie de ciclism pe timp de noapte organizată vreodată în oraş. Traseul ia dus pe alei din centrul vechi, dar şi prin pădure, pe teren accidentat.

Braşovenii şi-au echipat bicicletele şi s-au adunat în zona cunoscută ca Livada Poştei, la poalele muntelui.

"Am mai mers noaptea, dar e prima dată pe noapte la un concurs în Braşov", concurent.

"Suntem braşoveni şi trebuie să participăm, să susţinem mişcarea din Braşov", concurent.

"E o provocare concursul din seara asta, mai ales că e pe noapte? Sigur, e prima oară şi e ceva nou pentru mine, sper să iasă bine", concurent.

La linia de start s-au adunat atât biciclişti experimentaţi cât şi amatori.

"Îmi place să fac sport, aproape în fiecare zi ies cu bicicleta, în weekenduri trasee mai lungi, aproape toate concursurile din România", concurent.

"Încercăm să facem o tradiţie, în acest moment probabil că suntem printre puţinii din ţară care organizează un astfel de concurs. Vom încerca să facem un circuit de mai multe concursuri din gama XCO", Cristian Szilagi - organizator.

Cursa a început la apus pe aleile din spatele Bibliotecii Judeţene şi a continuat prin pădurea care duce către Poiana Braşov. Traseul a avut o lungime de trei kilometri şi jumătate.

Profesioniştii au avut de parcurs de cinci ori traseul, iar amatorii au făcut doar trei ture. 70% din distanţă a fost prin pădure.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri