Lectură de „urgenţă”

Data publicării:
lectura
Lectură "de urgență" la Timișoara. Asta pentru că, de multe ori, cititul e considerat un tratament, iar cartea, un medicament eficient. Pretextul evenimentului ce a fost organizat astăzi în piața Sfântu Gheorghe din Timișoara îl constituie aniversarea celor 112 ani de la înființarea Bibilotecii Județene Timiș. Tocmai de aceea, s-a citit în prezența mai multor echipaje ale ISU Timiş, cei care raspund la numărul 112. Și tot astăzi s-a marcat și o premieră Instituţia a devenit prima bibliotecă din România care are un număr scurt 0256. 938.

Un concert a dat startul lecturii care a avut loc în Piaţa Sfântu Gheorghe din Timişoara. Aproximativ 200 de persoane au venit să citească împreună versurile scrise de Adrian Derlea.

Cei mai multi dintre participanti recunosc că au citit pentru prima data versurile lui Adrian Derlea.

„Mi se pare foarte fascinant şi aşa tot cu autorul Adrian Derlea. Mi se pare foarte frumos. Îţi creşte pofta de citit după ce participi aici? Da, are nişte poezii chiar foarte frumoase.”

„Mi se pare foarte frumos că sunt sărbătoriţi şi poeţii locali care nu au fost destul de recunoscuţi în ultimii ani la noi.”

„Este foarte important ca elevul, copilul, omul să ia contact cu cartea, să asculte. Este foarte frumoasă acesta simbioză, pe care Biblioteca Judeţeană întotdeauna a făcut-o, o simbioză între poezie şi muzică.”

Câţiva elevi care au venit la eveniment s-au hotărât să îmbine poezia cu muzica şi arta teatrului. Numărul anilor împliniţi de la înfiinţarea Bibliotecii din Timişoara - 112 - i-a făcut pe reprezentanţii instituţiei să se gândească la numărul unic de urgenţă 112. Tocmai de aceea, mai multe echipaje ale ISU Timiş şi mai mulţi medici au fost invitati la eveniment. Cu aceastăocazie reprezentanţii Bibliotecii Judeţene din Timiş au lansat şi noul număr de telefon al instituţiei, unul scurt - 0256.938.

„Numărul anilor împliniţi este şi trimite indirect sau direct de-a dreptul şi la numărul instituţilor de urgenţă a structurilor de prim ajutor, ne-am gândit să sărbătorim şi noi în acest fel. Punând acentul şi scoţând în prim plan instituţile cu care noi colaborăm. Şi totodată avem acest număr scurt 0256.938, care înseamnă că oamenii au un acces direct pe un numr mai uşor de reţinut”, a explicat Tudor Creţu, managerul Bibliotecii Judeţene Timiş.

Biblioteca Județeană din Tiimişoara este prima astfel de instituţie din România care are un număr scurt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri