„Leii” au răpus și campioana

Data publicării:
lei
BC Timișoara merge perfect în campionat. Bănățenii au obținut aseară a opta victorie la rând în fața propriilor fani, în meciul cu campioana CSM CSU Oradea. Învingătoarea s-a decis după două reprize de prelungiri.

BC Timişoara continuă parcursul senzaţional din Liga Naţională, unde a ajuns la opt victorii consecutive pe teren propriu. Partida cu CSM Oradea a început, însă, rău pentru gazde. Elevii lui Cristian Achim au condus la pauza mare cu 38-33. Bănăţenii au revenit în sfertul trei. Timişoara a trecut la controlul partidei, datorită lui Jonte Flowers, MVP-ul meciului, cu 7 aruncări de trei puncte reuşite, plus 7 recuperări.

Spre final, jocul s-a echilibrat, iar Oradea a recuperat un deficit de 9 puncte, în doar trei minute. S-a terminat 69-69, iar în primul overtime niciuna dintre echipe nu a reuşit să se distanţeze. A fost nevoie de două reprize de prelungiri pentru a afla invingatoarea. În cele din urmă, gazdele s-au impus cu 85-84 şi au pus capăt seriei de patru victorii obţinute de actuala campioană în Liga Naţională.

„Zic eu că am avut și o apărare destul de eficientă în condițiile în care practic până la final ei dăduseră 69 de puncte. E o victorie importantă în economia clasamentului, pentru noi. Nu știu ce implicații are pentru celelalte echipe. Ne menține în primele 4-5 echipe, în momentul de față”, a declarat, la final, Tudor Costescu, antrenorul „leilor”.

„Timișoara are o echipă foarte bună să știți. Chiar foarte bună, chiar foarte bună! Pentru mine nu e deloc o surpriză parcursul lor foarte bun”, a recunoscut Cristian Achim, antrenorul orădenilor.

Timișorenii au ajuns la trei victorii la rând sub comanda lui Tudor Costescu și nu au mai pierdut pe teren propriu din luna septembrie a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri