Sari la conținut

„Leii” au urcat pe podium

BC Timișoara a câștigat la 19 puncte diferență în fața echipei care furniza surpriza etapei trecute, când învingea la Cluj. În sala Constantin Jude, BCMU Pitești nu a mai avut consistența și constanța din precedentă rundă și aproape că nu a pus probleme leilor din Banat.

Primul sfert le-a revenit oaspeților, 21-19, însă imediat după aceea, „leii" și-au intrat în mână și Drăgușin, Jeremic și Otasevic au făcut ca avantajul la pauza mare să fie liniștitor, 40-32. Sfertul trei a fost și mai bun: Jeremic și Komatina au punctat în ofensivă, în vreme ce apărarea i-a anihilat pe Mladenovic și Marinov, pentru ca ultimele 10 minute, gazdele să îi țină la distanță pe piteșteni, prin aceeași manieră de joc. S-a încheiat 76-57 și BC Timișoara urcă momentan, pe trei în Liga Națională.

„Am avut probleme doar în primul sfert. Le-am spus jucătorilor înainte de joc să încerce să oprească tranziția ofensivă a Piteștiului și jocul de sub panou, în special la relația unu la unu la Mladenovic-Hunter. De asemenea, le-am cerut să îl oprească pe Marinov. Cheia jocului a fost să îi ținem departe de panou, să nu le permite să facă recuperări ofensive”, a spus, la final, Nenad Mandic, antrenorul „leilor”.

„Cred că trebuia să arătăm mai multă atitutinde și mai multă răutate într-un astfel de meci, indiferent de consecințe și cred că avem nevoie să învățăm ceva din această deplasare”, a declarat și Hristu Șapera, antrenorul celor de la BCM U Pitești.

Runda viitoare, bănățenii joacă pe terenul formației BC Mureș Tg Mureș, luni, 31 octombrie, de la ora 18,00, în direct la Digisport.