Lupte libere | Ivan, „lugojeanul" de pe saltea

Data publicării:
guidea
Originar din Moldova, luptătorul Ivan Guidea a fost una dintre surprizele plăcute ale anului, în sportul timișorean. Luptătorul de 28 de ani legitimat la CSM Lugoj a ajuns până în sferturile de finală ale categoriei de 57 de kilograme, la JO de la Rio, după ce, la începutul anului își asigurase un bronz contiental, la seniori.

„Am muncit mult tocmai ca să îmi îndeplinesc acest scop, însă nu am reușit să fiu în primii trei. Pe viitor voi da tot ce pot ca să reușesc să fiu în primii 3 la JO, asta e dorința mea de mic copil”, povestește Ivan Guidea.

Guidea face parte dintr-un șir de sportivi de peste Prut naturalizați în ultimii ani, în luptele libere. Luptătorul de 28 de ani a obținut medalii, la cadeți și juniori, pentru Republica Moldova, însă în odată trecut la seniori a urcat pe podium și pentru România.

„Practic, suntem același popor, nu e nicio diferență. Avem aceleași tradiții, vorbim aceeași limbă... cu toate că accentul e diferit. Însă mă mândresc că sunt român, mă mândresc că pot să arăt reușitele prin sport. Sportul unește și face o prietenie între toate țările”, explică luptătorul de 28 de ani.

Sportivul moldovean s-a numărat printre cei 5 luptători care au făcut parte din delegația României la Rio. La lupte libere, Timișul a mai fost reprezentat și de Alin Alexuc, de la Heracle Timișoara și de reșițeanca Alina Vuc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri