Mai mulţi turişti în ţară

Data publicării:
TURISTI

Conflictele din Turcia, dar şi criza emigranţilor care a afectat foarte puternic Grecia au făcut ca românii să se reorienteze şi să aleagă staţiunile din ţară. Hotelierii de pe Valea Prahovei, dar şi cei din zona Branulului spun că niciodată nu au avut atât de mulţi oaspeţi în luna august, ca în acest an.

Anul acesta, Sinaia se poate mândri cu un număr-record de turişti. Chiar dacă staţiunea este căutată în special în sezonul rece, pentru sporturile de iarnă, anul acesta, aglomeraţie mare a fost şi vara.

"România s-a schimbat foarte mult, e o ţară enorm de frumoasă, de asta ne-am şi întors. Pot să spun că e a 2-a ţară în Europa ca frumuseţe", turist.

"E pentru prima dată când sunt aici. Sunt foarte impresionată. Nu am văzut niciodată ceva asemănător. Este exact ca în Elveţia", turist.

În staţiune sunt 7.000 de locuri de cazare în hoteluri, moteluri, pensiuni sau locuinţe personale înregistrate pentru activiăţi de turism. De la începutul anului, peste 270.000 de oaspeţi s-au cazat aici pentru cel puţin două nopţi.

"Dacă la activitatea de turism business stăm la fel aproximativ ca anul trecut, la cel individual se observă o creştere. Procentual putem vorbi în jur de 15 - 18%. Pentru că, încet încet şi turismul românesc începe să prindă contur", Costin Zaharia - director tehnic hotel.

"A fost una din verile foarte aglomerate. Cred că faptul că destinaţiile turistice din vecinătatea României, şi nu e vorba neapărat de Sinaia, ci de întreaga Românie, probleme de diverse tipuri, pornind de la terorism şi până la alte probleme, a însemnat ceva important pentru zonele noastre, pentru că au fost vizitate în primul rând de mult mai mulţi turişti străini ca de obicei. Numărul de turişti străini creşte de la an la an", Paul Popa - director Centrul de Informare şi Promovare Turistică Sinaia.

La fel ca Peleşul, Castelul Bran şi peisajele deosebite din jurul său au atras mai mulţi turişti ca niciodată anul acesta. Faţă de anul trecut, numărul de vizitatori care au trecut pragul edificiului a crescut cu peste 20%. Din primele luni ale lui 2016 şi până în prezent, Castelul Bran a fost vizitat de cel puţin 520.000 de oameni, recordul fiind atins luna trecută, când s-au vândut 120.000 de bilete.

"Poveştile pe care noi le spunem aici, partea istorică, povestea foarte frumoasă a Reginei Maria dar şi Mitul Contelui Dracula, evenimentele publice şi private pe care noi le desfăşurăm pe toată perioada anului. La toată această paletă de servicii încercăm să adăugăm cât mai multe noutăţi, în curând vom deschide casa de ceai, la anul sperăm să dăm drumul liftului", Bogdana Balmuş, PR Castelul Bran.

"Explicaţia este una pragmatică în primul rând, probabil că preţurile foarte bune care sunt pe zona Branului, apoi creşterea calităţii serviciilor şi poate că şi contextul internaţional a contribuit la creşterea numărului de turişti care ne-au vizitat", Laurenţiu Drăgan - directorul executiv al Asociaţiei Bran-Moieciu-Fundata.

Statisticile asociaţiei de turism Bran-Moieciu-Fundata pe anul 2016 arată un număr de 8.500 de locuri de cazare clasificate în această zonă.

Reporter: Sorin Secli, Sorina Secelean
Operator: Alex Apetroae, Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri