Sari la conținut
News Alert

Maşini tunate pe Valea Cetăţii

Festivalul maşinilor tunate a adunat, la sfârşitul săptămânii, undeva lângă Râşnov, peste 100 de pasionaţi de automobile schimbate complet la faţă. Evenimentul a devenit deja o tradiţie pentru cei care îşi dedică timpul tuning-ului. 

Nicu Moldoveanu este câştigătorul concursului de maşini tunate. Timp de şase ani, a lucrat la Golful 1, vechi din 1979. A investit peste 15.000 de euro în toate piesele de schimb. E prima dată când a participă la un astfel de concurs.

"Modificările sunt cam multe, în primul rând motorizarea nu este cea cu care maşina a ieşit din fabrică. Este un motor de Golf 4 GTI cu diferite update-uri",  Nicolae Moldoveanu, câştigător.

Maşinile vopsite în întregime au atras şi ele atenţia juriului şi participanţilor.

„Două săptămâni, 12 ore pe zi, tot am colantat, tot am făcut ca să iasă cum a ieşit acum",  Claudiu Miaună, participant.

În concurs, mărcile maşinilor nu contează. Importantă este noua faţă pe care o capătă automobilele şi care trebuie să fie complet diferită de modelul iniţial.

„ Un Volkswagen Jetta din 2012, maşina mea de zi cu zi. Oricum presupun că o să o vopsesc din nou peste un an, doi", participant. 

„Calitatea unei maşini: o vopsea, o suspensie, o roată frumoasă. Şi cât mai curată să fie", Florin Tuţu, membru juriu.

„Uimitoare, îmi dau seama câţi bani şi timp au putut să investească în ele", spectator.

120 de pasionaţi din toată ţara au participat la concursul maşinilor tunate de la Râşnov.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Robert Piticu