Măsuri împotriva epidemiei

Data actualizării: Data publicării:
rat griba

La Braşov, regia de transport în comun dezinfectează toate autobuzele şi troleibuzele din trafic. Măsura a fost luată în încercarea de a preveni contaminarea călătorilor cu virusul gripal. Substanţa folosită nu conţine alcool, este pe bază de clor şi a fost avizată de specialiştii în sănătate publică.

Regia Autonomă de Transport Braşov a început acţiunea de dezinfecţie în această dimineaţă. Toate vehiculele au fost dezinfectate în garaj, înainte de intrarea pe traseu. Operaţiunile au fost repetate apoi şi la capetele de linie.

"180 de vehicule sunt zilnic în circulaţie, pe traseele de transport în comun, din municipiul Braşov. Conducerea Regiei Autonome de Transport din Braşov a decis să dezinfecteze fiecare din aceste vehicule", Claudiu Loghin, reporter Digi24

Arsenalul echipelor de dezinfecţie nu a fost deloc complicat: lavete, măşti de protecţie şi lichidul pe bază de clor, în recipiente cu cap de pulverizare.

"Echipele de la Serviciul Curăţenie, al societăţii noastre acţionează cu substanţe dezinfectante pe bază de clor, pentru a dezinfecta zonele cu care intră în contact călătorii", Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RAT Braşov.


"Nu ştiu cât de eficient e. De ce? Păi da e un trafic imens în maşină. Nu ştiu, asta depinde de fiecare. Nu cred că asta ajută cu ceva", călător.

"Sunt microbi, toată lumea pune mâinile peste tot şi îi transmitem", călător.

Administratorii regiei de transport din Braşov vor să menţină măsurile de dezinfecţie a autobuzelor şi troleibuzelor până când autorităţile sanitare anunţă că epidemia de gripă a fost eradicată.


Reporter: Claudiu Loghin - Operator: Dan Dascălu


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri