Medicii de la SAJ Timiș, cei mai buni din țară

Data publicării:
ambulanta

Ambulanțierii din Timiș, cei mai buni din țară. La Competiția Națională a Echipajelor de Ambulanță din România, care s-a desfășurat săptămâna trecută la Geoagiu Băi, medicii de la noi s-au descurcat cel mai bine în situații limită și au reușit să ia cele mai bune decizii în condiții de stres. În cei 8 ani de când Serviciul de Ambulanță participă la competiție județul Timiș a ocupat prima poziție a podiumului la 6 ediții.

Proaspăt întorși de la competiție, ambulanțierii din Timiș retrăiesc momentele petrecute împreună.

„A însemnat multe ore de muncă. Nu doar aici la sală cât și acasă, am neglijat familie, tot, viață personală pentru acest concurs" spune Oana Rotko, asistent medical pincipal SAJ Timiș.

Medicii, asistenții, dar și voluntarii Serviciului de Ambulanță Timiș s-au antrenat zeci de ore pentru concursul de la Geoagiu Băi.

„Nu a contat că eram după tura de noapte și echipajele chiar dacă au lucrat 12 ore nimeni nu a fost scos din trafic. Din timpul liber, tocmai de asta am fost și doi antrenori ne-am împărțit ca să putem să venim să acoperim cât mai multe ore de sală" declară Florin Cișan - instructor formator.

În cadrul concursului, salvatorii din Timiș au avut de parcurs două etape. Probele s-au desfășurat cu ajutorul unor manechine performante care simulează funcțiile vitale ale unei persoane. Acestea pot arăta saturația de oxigen, pulsul și chiar tensiunea arterială. Scenariile au fost coordonate de un computer care controla starea de sănătate a presupusului pacient în funcție de manevrele aplicate de medici. Secretul echipajului din Timiș este.... „Multă muncă, încredere din partea conducerii, din partea antrenorilor și spiritul de echipă. Îmi place mereu provocarea, incertitudinea de moment și să știi să faci față situației respective" ne-a povestit Dr. Angelica Bura - medic primar SAJ Timiș.

„De data asta vreau să vă spun că toate județele au fost de acord că dacă se mai întâmplă în viitor să mai luăm locul 1 să îl retragem din concurs" crede Dr. Leonida Iancu - manager general SAJ Timiș.

La cele 8 ediții ale concursului, Servciul de Ambulanță din Timiș a câștigat de 6 ori locul 1.

redactor: Carolina Voin/ operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri