Meditații gratuite cu profesori voluntari

Data publicării:
meditatii gratuite

În timp ce părinții de la orașe scot bani buni din buzunar pentru meditații, pregătirea suplimentară poate fi un lux pentru elevii școlilor comunale. În Banloc, județul Timiș, elevii de gimnaziu şi de liceu primesc meditații în fiecare sfârșit de săptămână, totul cu ajutorul profesorilor din Timișoara sau Reșița. Dascălii nu iau niciun ban pentru orele suplimentare, ba mai mult își asigură singuri transportul până în comuna din județul Timiș.

Elevii de clasa a opta de la școala din comuna Banloc se pregătesc acum pentru simularea examenelor naționale care va avea loc săptămâna viitoare. Profesoara lor este Simona Stănilă, dascăl de matematică la o școală din Timișoara. În fiecare sfârșit de săptămână, femeia străbate cu mașina 55 de km, doar ca să-i ajute pe copiii din comună cu temele şi exercițiile dificile.

”E cea mai mare bucurie şi plăcere. După o săptămână plină din oraș aici vin şi mă relaxez, deci o fac cu mare, mare drag”, a declarat Simona Stănilă, profesor voluntar.

Pe lângă pregătirea la matematică, elevii primesc ajutor şi la o altă materie importantă: limba şi literatura română. Dascăl este Augustina Roman, care vine tocmai de la Reșita, un oraș din județul vecin.

”E un pic altfel decât la școală, aici doar aprofundăm. Profesorii din școală, din Banloc, sunt cei care se ocupă de partea cealaltă.  Îmi place să cred că vor avea și că sunt deja rezultate”, a declarat Augustina Roman, profesor voluntar.

Profesoarele nu au un program fix pentru meditațiile oferite. Stau şi câte patru sau cinci ore cu copiii, până când știu sigur că lecția a fost înțeleasă de fiecare elev în parte. Rezultatele se văd în notele pe care aceștia le obțin la școală

Spațiul în care au loc meditațiile este pus la dispoziție de biserica din satul Partoş, împreună cu Mitropolia Banatului și Asociația Semper Agape.

”Gestul lor este unul extraordinar și pe noi ne ajută foarte tare în lucrarea noastră. Noi punem preț pe educația copiilor din comunitate, fapt pentru care noi am demarat pentru ei cu asociația Semper Agape, o serie de proiecte, care să îi ajute în devenirea lor pentru viață”, a declarat Varlaam Almăjanu, starețul Mănăstirii Partoș.

În total, 17 de copii de gimnaziu şi liceu beneficiază de ajutorul celor două profesoare.

reporter: Mihaela Creţu/ operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri