Mitologia greacă în ciocolată

Data publicării:
ciocolata

Mitologia greacă e mai dulce ca niciodată. Celebra sculptură Venus din Milo, zeițele Afrodita şi Hera, construite din ciocolată, stau într-o expoziție unică şi dulce, deschisă la Timișoara. Sculpturile au dimensiuni impresionante, sunt realizate cu multă migală şi atrag privirile pofticioșilor.

Frumoasa Afrodita sau Războinica Hera sunt doar două din cele 8 sculpturi dulci ce așteaptă să fie admirate.

 ”Mitologia greacă este celebră în lumea întreagă, iar oamenii apreciază sincer arta. Este o oportunitate bună pentru a expune o sculptură cu Venus din Milo, Afrodita sau pe Eros, realizați doar din ciocolată. Acest lucru nu s-a mai făcut până acum”, a declarat Galin Zhelyazkov, organizator.

500 de kilograme de ciocolată au fost folosite pentru construirea celor 8 statuete.

”Ciocolata e un material pretențios, pentru că trebuie să lucrezi cu el la diferite temperaturi. Mai întâi, trebuie să încălzești ciocolata la 40 de grad Celsius, apoi trebuie să o răcești la 26 de grade”, a spus Galin Zhelyazkov, organizator.

”Sculpturile sunt realizate integral din ciocolată de cea mai bună calitate. Spre exemplu, replica lui Venus din Milo are o greutate de 45 de kg. Însă este mult mai ușoară față de sculptura lui Hestia, care are 60 de kg”, relatează Mihaela Creţu, jurnalist Digi24 Timișoara.

Deși sculpturile din ciocolată arată delicios, ele pot fi doar admirate de vizitatori.

Expoziția dulce poate fi admirată în cadrul unui centru comercial din Timișoara şi rămâne deschisă până în 1 aprilie. Vizitatorii au parte şi de ateliere de pictură cu ciocolată, dar şi degustări ale produselor din cacao.

reporter: Mihaela Creţu/ operator: George Ştefăniţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri