Sari la conținut

Moș Crăciun vine cu motocicleta

Moș Crăciun n-a venit cu sania trasă de reni, ci cu motocicleta în capitala Banatului. Şi a poposit la Liceul Iris, unde învaţă micuţi cu deficienţe de vedere, la spitalul de copii şi prin satele din judeţul Timiş. Îmbrăcați în haine roșii din catifea, asortate fie cu o barbă albă, fie cu celebra căciulă a bătrânului Crăciun şi neapărat cu geaca neagră de piele, membrii Timișoara Bikers au fost și anul acesta Moși darnici pentru copiii care au avut nevoie de puțină magie de sărbători.

„Acțiunea a pornit prin 2007, mai mulți mototcicliști din Timișoara au pornit această acțiune și ne-am menținut și am crescut cât am putut. Ideea e că trebuie să facem ceva pentru cei din jurul nostru, trăim într-o comunitate, cu multe și bune și rele, și dacă putem să ajutăm, cu tot dragul”, spune Doru Achim, membru Timișoara Bikers.

Ca şi adevăratul Moș Crăciun, fiecare membru Timișoara Bikers şi-a pregătit sacul plin cu daruri, special după dorințele copiilor. Anul acesta, Moto-moșii au vizitat 200 de micuţi, indiferent de vreme sau de kilometrii pe care au fost nevoiţi să îi parcurgă pe două roți.

„Ține de cald sufletul și bucuria copiilor la care mergem, aia chiar ne încălzește, indiferent de minus 5, minus 10, minus 6 grade C. Că nu se poate merge întotdeauna așa cum vrem noi, dar căldura vine de laei, vine de la ei, chiar merită”, adaugă Andrei Remus Savu, membru Timișoara Bikers.

„Ce ați pregătit pentru ei? Jucării, haine, dulciuri, primite de la oameni cu suflet bun, pentru oameni care nu au posibilități ca și noi. Spune-ne tu reacția copiilor când te văd. Sunt foarte bucuroși, foarte bucuroși, le plac foarte mult motoarele șia bai așteaptă să venim din nou, în fiecare an”, continuă Alin Bozan, liderul Timișoara Bikers.

Pe lista obiectivelor vizitate de Moş Crăciunii pe motociclete s-a aflat şi Liceul Iris. Cu ajutorul sponsorilor, Moto-moșii au cumpărat mingi pentru echipa liceului, dulciuri și câteva tablete pentru micuţii cu nevoi speciale.

„Am auzit numai lucruri bune despre voi, numai lucruri bune și asta e așa, un fel de recunoștință din partea noastră. Și la anul am înțeles că avem un meci de fotbal împreună, da? Da! Noi suntem galerie că nu suntem așa de ... noi suntem galerie, noi suntem galerie.”

„V-am adus niște mingi de fotbal. Domn profesor, pentru băieți, pentru fete, pentru doritori. Hai că îl golim? Nu, că i-aș fi dat lor așa, să vedem cât îi ține. Care-i bun? Care-i bun? Eu!”.

Ca să-i răsplătească pe Moto-moșii darnici, copiii i-au colindat și s-au jucat împreună cu ei.

Misiunea unui Crăciun de poveste a continuat. Membrii Timișoara Bikers au împărţit apoi cadouri şi la Spitalul de Copii din oraș. Şi nimic nu poate descrie mai bine bucuria întâlnirii cu Moș Crăciun - mai ales unul care vine iarna cu motocicleta - decât au făcut-o zâmbetele de pe feţele micuţilor din saloane.