Sari la conținut
News Alert

Noroi rezidențial

Mai mulţi locuitori din cea mai bogată comună din România au ajuns la capătul răbdării. Oamenii se plâng că străzile lor au ajuns impracticabile, sunt pline de noroi şi apă, iar ei nici nu pot să intre cu maşinile în propriile curţi. S-a ajuns aici după ce autorităţile din Dumbrăviţa au luat piatra de pe două drumuri, piatră pusă tot de localnici în urmă cu mai mulţi ani, si au început să sape pentru o viitoare asfaltare. In ultimele 3 luni însă nu s-a mai întâmplat nimic.

Aşa trăiesc, de trei luni, zeci de familii de pe străzile Dorului şi Ferecses din Dumbrăvița. Oamenii circulă cu cizme de cauciuc şi îşi duc copiii în braâe la şcoală sau la medic.

„Am pregătit un adevărat canal de navigație. Tărim așa zi de zi. Nu avem acces cu mașinile, pe jos... oamenii își duc copiii în brațe până într-un loc practicabil. Trăim ca în Evul Mediu, în cea mai bogată localitate din România”, spune Adrian Stărneac.

„Nu pot să mă duc în oraș, nu pot să merg niciunde. Am declinat orice invitație, pentru că nu am mașină, astfel că până iau troleibuzul și ajung în oraș... nu se poate, am ajuns la capătul răbdărilor”, completează Angela Mateescu.

Calvarul a început în vara acestui an, când autorităţile au luat piatra de pe cele două străzi, ca să înceapă lucrările de asfaltare. Drumurile fususeră pietruite de localnici în urmă cu 10 ani.

„Piatra am pus- singuri, în urmă cu câțiva ani, din banii noștri personali. În 20 octombrie au venit, au decoprtat strada, piatra pe care am pus-o au dus-o în alt loc. Nu ne așteptăm să asfalteze, dar măcar să facă strada așa cum era înainte, să avem acces auto, acces salvare și pompieri”, mai spune și Oana Ancuşa, o altă localnică.

Primarul din Dumbrăviţa recunoaşte problema şi promite că lucrările vor fi reluate chiar din această săptămână.

„Nu am luat piatra pentru că așa am dorit eu să fac. Strada Dorului și celelalte aferente fac parte din programul de reabilitare a străzilor. Ne-a surprins un pic acolo ploaia. În proiectul făcut e reprezentată decopertarea terenului până la 60 de centimetri. Apoi se respectă toate fazele: cu piatră spartă, cu balast, reciclare și două covoare de asfalt”, susține Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa.

Dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, oamenii de pe cele două stzrăzi sunt decişi să dea primăria în judecată.