Nu recunosc actele oficiale

Data publicării:
NEBUNI ACTE

Un şofer din Braşov a ajuns la Spitalul de Psihiatrie, după ce poliţiştii l-au oprit în trafic. Bărbatul conducea un vehicul cu plăcuţe de înmatriculare neconforme, iar explicaţiile i-au făcut pe oamenii legii să fie convinşi că omul suferă de o afecţiune psihică. La spital, i-au sărit în ajutor patru persoane. Au fost şi ele conduse la Poliţie şi amendate.

Totul a început luni după amiaza, când un poliţist aflat în drum spre serviciu a văzut, în trafic pe o stradă intens circulată din Braşov, un autoturism cu numere de înmatriculare neconforme. Şoferul a fost oprit de un echipaj de Poliţie Rutieră. Explicaţiile i-au convins pe poliţişti să îl ducă pe şofer la Secţia de Urgenţe, a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov. La scurt timp după ce şoferul a ajuns la Psihiatrie, în faţa spitalului şi-au făcut apariţia patru susţinători. Au forţat intrarea în unitatea medicală şi au reuşit să intre, în ciuda faptului că spitalul are pază permanentă.

Cele patru persoane au intrat neautorizate în secţia de urgenţe a Spitalului de Psihiatrie. A fost nevoie de intervenţia unui echipaj de poliţişti şi jandarmi pentru ca aceste patru persoane să fie conduse la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Una din cele patru persoane conduse la Secţia 2 Poliţie Braşov a făcut o transmisie în direct, pe o reţea de socializare, chiar din vehiculul de Poliţie.

 

Cele patru pers au fost conduse la Secţia 2 de Politie, iar ulterior au fost sanctionate contraventional la legea 61 pentru tulburarea linistii si ordinii publice", Gabriela Dinu-purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Fiecare din cei patru susţinători conduşi la Poliţie a fost amendat cu 300 de lei. Membrii acestui grup contestă legitimitatea actelor oficiale ca certificatele de naştere sau certificatele de înmatriculare a vehiculelor; şi recunosc drept unic act oficial Certificatul constatator al născutului viu, actul pe baza căruia se întocmesc certificatele de naştere.

"Şi putem vorbii despre persoane care au o frică de autoritate în sensul în care se tem că o astfel de putere, să îi spune mai mare, l-ar putea face rău şi de asemenea putem vorbii de alte persoane care îşi duc viaţa de o manieră speculativă în sensul în care ei se cred superiori celorlalţi şi modul de trai este prin a primi anumite foloase de la ceilalţi fără ca neapărat să li se cuvină", Ioana Toma- psihoterapeut.

Până în prezent, 17 persoane au depus la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Braşov cereri pentru eliberarea unor duplicate la propriile Certificate constatatoare ale născutului viu. În februarie, poliţiştii din Gorj i-au făcut dosar penal şi l-au amendat cu 780 de lei pe un şofer din această categorie, depistat în trafic la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare neconforme.

Reporter: Claudiu Loghin/ Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri