O nouă amânare pentru Lugoj - Deva

Data publicării:
autostrada st 1

Anul 2018 aduce veşti proaste pentru șoferii din vestul ţării. Unul dintre loturile de autostradă aflate în lucru, care ar trebui să lege vestul de centrul ţării, are un nou termen de finalizare. Cei 13 kilometri nerealizați din lotul 2 din tronsonul Lugoj - Deva vor fi gata abia la sfârșitul anului 2021. Asta după ce, pe tot parcursul anului trecut, oficialii de la Drumuri dădeau asigurări că lotul va fi finalizat în martie 2020. Problema? Tunelul suplimentar care trebuie săpat între Margina şi Holdea nu este nici măcar licitat.

”Secțiunea a fost scoasă din contract şi pentru construirea tunelului în cauză se va scoate la licitaţie în februarie sperăm noi contractul pentru proiectare şi execuție. Deocamdată trebuie să așteptăm să se finalizeze documentația, să o trimitem la ANAP pentru avizare şi în funcție de asta vom ştie exact care este termenul de proiectare şi care e termenul de execuție”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Tunelul, ale cărui costuri se apropie de 100 de milioane de lei, ar urma să fie săpat în dealul dintre cele două localități. Acesta va avea două galerii, câte una pentru fiecare sens de mers şi o lungime de 1,7 kilometri. Necesitatea construirii tunelului a apărut după începerea șantierului şi nu a fost cuprins în proiectul inițial care costă peste 560 de milioane de lei. 15 kilometri din lotul cuprins între Taian Vuia şi Coşeviţa au fost deschiși circulației în decembrie 2016.

redactor: Caterina Ledrer

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri