Sari la conținut
News Alert

Ora Pământului, cu lumină aprinsă

Ora Pământului a fost marcată la Timișoara cu... luminile aprinse. În primul oraș european cu străzile iluminate electric, autoritățile locale au decis ca nici măcar luminile arhitecturale să nu fie stinse. Ora Pământului a fost sărbătorită însă printr-un spectacol fascinant, în Piața Libertății, unde curioșii au privit stelele cu ajutorul telescoapelor și au asistat la un spectacol cu foc. 

În ciuda frigului de afară, timișorenii au venit în Piața Libertății, ca să marcheze Ora Pământului. Cei mai mulți au ales să iasă din case tocmai pentru a stinge luminile.

"Aici consumăm curent și nu-l stingem, eu zic că ar fi o idee bună să vină toată lumea la evenimente și să stingă becurile acasă",  a declarat un timișorean.

Atracția serii au fost cele cinci telescoape astronomice prin care oamenii au putut admira stelele și luna.

Deși copiii au rămas încântați de cer și stele, adulții au fost sceptici.

"Mă așteptat de ora pământului poate să fie niște evenimente mai orientate spre pământ, spre natură, dar nu spre lună", a spus un alt timișorean.

"Încercăm mai ales pentru cei neinițiați în astronomie să le oferim o privire  de departe asupra a ceea ce ascunde cerul", a declarat Bogdan Butonoi, membru Societatea Română pentru Astronomia Culturală.

Evenimentul, care a durat aproape două ore este sărbătorit de oamenii din întreaga lume, prin stingerea luminilor timp de un ceas. Scopul este de a atrage atenția asupra impactului pe care îl are asupra mediului consumul nechibzuit de resurse.

reporter: Laura Vieru/ operator Adrian Ionescu