Pagubele calvarului de pe şosele

Data publicării:
BRAN

Cel mai vizitat obiectiv turistic din România pierde zeci de mii de turişti pe an, din cauza calvarului de pe şosele. Se întâmplă la Castelul Bran, unde administratorii au anunţat o creştere mult mai mică decât cea aşteptată şi au pus acest fapt pe seama stării Drumului Naţional 73: ticsit şi plin de gropi.

835 de mii de oaspeţi a avut Castelul Bran în 2017 şi cu doar 15 mii mai mult, anul trecut. Creşterea este de 1,7 la sută şi i-a luat prin suprindere pe administratorii celui mai vizitat obiectiv turistic din România.

"Această creştere nu ne mulţumeşte, este puţin peste unu la sută. Este mai mică faţă de cea din anii anteriori şi suntem convinşi că o cauză a acestui lucru o reprezintă problema infrastructurii din zonă", Bogdana Balmuş, purtător de cuvânt la Castelul Bran.

"Aşa arată porţiuni întregi din Drumul Naţional 73, pe sectorul cuprins între localităţile Bran şi Râşnov, din judeţul Braşov. Ca să înţelegem însă şi frustrarea şoferilor, trebuie să punem la socoteală faptul că, cel puţin pe perioada vacanţelor, pe acest sector de drum se formează cozi care depăşesc chiar şi patru kilometri lungime", Claudiu Loghin, jurnalist Digi24.

Drumul Naţional 73 a intrat oficial în reabilitare în 2011. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat atunci contractul cu valoare de peste 275 de milioane de lei, fără TVA. S-au făcut reparaţii doar pe porţiuni mici, de maxim 500 de metri, iar întârzierile nu au încetat să se acumuleze.

"Cred că şi turiştii s-au cam săturat să îşi cam piardă şi timpul şi banii. Şi până la urmă avem o viaţă, stăm în trafic? Ne afectează, nu numai pe mine sau pe cei de la Castelul Bran, pe toată lumea, de la comerciantul mic, până la oricare om din zona respectivă", localnic.

"Nu ai cum să ajungi, foarte greu, mergi foarte încet, aglomeraţie", turist.

"Drumurile sunt foarte rele, mai ales vara. Cât am trecut eu pe aici, prin Bran, era jale pe acolo. Era aglomeraţie, erau semafoare. Lumea mai bine întorcea maşinile şi pleca în altă parte", localnic.

În august 2018, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a promis că reparaţiile de pe DN73 se încheie în 2019.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri