Palatul Poștei din Timișoara, pericol public

Data publicării:
posta

În centrul Timișoarei, sediul județean al Poștei Române este un pericol pentru trecători.  Responsabilii trag un semnal de alarmă asupra faptului că în orice moment pot cădea țigle: au amplasat plăcuțe pe fațada clădirii. Și atât. Proiectele de reabilitare sunt deocamdată doar pe hârtie.

La fel cum corespondența trimisă cu Poșta Română ajunge când te aștepți mai puțin, și tencuiala sau țiglele de pe clădirea în care își are instituția sediul, în Timișoara, pot să cadă oricând peste trecători.

"Mi se pare o zonă destul de periculoasă. Cred că ar trebui să se înceapă lucrările cât curând. Nici nu mai poate să rămână clădirea așa, în starea asta dar totuși trebuie să circule oamenii pe aici", a spus un localnic.

Palatul Poștei din Timișoara a fost înconjurat de plăcuțe galbene. Din 20 în 20 de metri, pe fațada clădirii, trecătorii sunt avertizați asupra pericolului. Tencuiala se poate desprinde oricând din cauza infiltrațiilor de apă. Teoretic, clădirea este în reabilitare din septembrie anul trecut. Practic, singura lucrare în 8 luni a fost montarea schelelor. Reprezentanții instituției susțin însă că.... se lucrează.

"Pentru clădirea la care faceți referire, lucrările sunt demarate şi se află în curs de execuție, încă din august 2017, când s-a finalizat procedura de achiziție a contractului de execuție lucrări prin SEAP. Valoarea contractului este de 5.102.349 lei, fără TVA" - SURSA: Punct de vedere Poșta Română.

În realitate însă, niciun muncitor nu a fost văzut pe șantier.

"N-am văzut pe nimeni. Momentan doar știu că s-au pus de protejare să nu mergem pe lângă clădire”, a declarat un alt localnic.

Poliția Locală a fost în mai multe rânduri anunțată de pericolul de la Palatul Poștei, ultima dată la finalul anului 2017. În 2016, o tânără de 24 de ani, însărcinată, a fost lovită de tencuiala care a căzut de pe fațada poștei.

"Din ceea ce știm noi există și un contract de execuție și sper ca lucrările să țină cât mai puțin și să fie de cât mai bună calitate", a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Palatul Poștei este a doua cea mai mare clădire din Timișoara. Clădirea a fost finalizată în 1913 și are 170 de camere și alte aproape 300 de încăperi.

reporter: Alexandra Marian/ operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri