Parcare gratuită pentru maşinile electrice

Data publicării:
parcare electrica
Timişoara încurajează transportul ecologic. Cea mai recentă măsură luată de primărie în acest sens - gratuitatate la parcare pentru posesorii de maşini electice sau hibrid. Mai mult, deţinătorii acestor vehicule sunt scutiţi şi de impozitul auto datorat către bugetul local. Beneficiul vine în contextul în care urbea de pe Bega va fi primul oraş din România care va avea taximetre electrice şi aici există deja cel puţin 5 staţii de încărcare pentru astfel de autoturisme.

Posesorii de maşini electrice sau cu motor hibrid nu vor mai scoate din buzunar sute de lei anual pentru a parca în Timişoara, în funcţie de zonă. Cine nu poluează primeşte gratuitate. Asta i-ar impulsiona pe şoferi să îşi schimbe autoturismele cu cele ecologice.

„Bănuiesc că tot din cauza poluării sau alte aspecte de acest gen. V-ar impulsiona un astfel de beneficiu să vă luaţi maşină electrică? M-ar impulsiona, dar în următorii ani.”

„Nu am posibilităţi să îmi cumpăr una electrică. Dar e o idee bună? Este, pentru cei cu dare de mână e.”

„Pe oricunde parchezi îs numai Telpark, bani, bani, bani. Nu poţi să parchezi niciunde.”

Beneficiul oferit de Primăria Timişoara îi ajută şi pe producătorii de maşini electrice şi cu motor hibrid.

„Prea puţină cerere până în acest moment, motivul principal fiind lipsa staţiilor de încărcare. Acest lucru este îmbucurător şi spre că va impulsiona achiziţia de maşini electrice”, explică Florin Pitic, reprezentant companie auto.

În prezent, în evidenţele administraţiei locale există mai puţin de 10 maşini cu motor hibrid şi una electrică, iar acestea beneficiază şi de scutire la plata impozitului auto.

„Rapid se va ajunge, după aprecierea mea, la generalizarea maşinilor cu motor electric. Noi vrem să fim în avangardă, vrem să încurajăm ca în Timişoara să apară cât mai multe maşini cu motor electric”, precizează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Există însă şi excepţii, pentru că gratuitatea nu este valabilă în tot oraşul!

„Gratuitatea nu se aplică în toate parcările din oraş. În cele 3 din centrul Timişoarei şoferii maşinilor electrice vor plăti în continuare 75 de eurocenţi pentru a staţiona o oră” - Caterina Ledrer, reporter Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri