Parcările din terminale RATBV, doar pentru şoferii cu abonament la autobuz

Data publicării:
terminat-rat-brasov-620x330

Parcările din terminalele RATBV vor fi accesibile doar celor care au abonamente pentru transportul în comun. Aşa că cei care îşi lasă maşina în terminal trebuie să se urce în autobuz. Şoferii care nu vor tine cont de acest regulament ar putea primi amenzi de până la 500 de lei.

Autorităţile braşovene au lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice. Braşovenii pot trimite propuneri şi sugestii. Propunerile pot fi transmise până în data de 11 ianuarie 2019 sub formă scrisă la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni sau pe email, la adresa infopublice@brasovcity.ro. 


În municipiul Braşov sunt terminale modernizat în cadrul cărora sunt amenajate şi locuri de parcare.  Pentru evitarea supraaglomerării stăzilor din oraş şi totodată reducerea nivelului de poluare, aceste parcări trebuie folosite pe conceptul "park and drive", adică "parchează şi călătoreşte". Astfel şoferii, mai ales cei care fac naveta din afara oraşului,  sunt încurajaţi să îşi lase maşina în parcările acestor terminale şi să îşi continue călătoria cu atuobzul. Şoferii ar trebui să aibă un abonament valabil pe transportul în comun din municipiu.

Regulamentul prevede sancţiuni pentru cei care parchează în terminal şi nu urcă apoi în autobuz. Amenzile sunt cuprinse între 290 şi 435 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri