Pârtie din beton, dar fără zăpadă

Data publicării:
partie sanii
O comună din judeţul Arad se poate mândri cu o pârtie de sanie cel puţin neobişnuită. Primarul a construit un derdeluş din... beton. A plătit pentru el 70.000 de lei. Tot ce lipseşte este zăpada. Şi, în timp ce copiii abia aşteaptă să ningă şi să o folosească, unii localnici spun că ar avea mai degrabă nevoie de drumuri asfaltate şi de canalizare.

„Aceasta este pârtia de sanie betonată din comuna Şofronea, în valoare de 70.000 de lei. Ea are o lungime de 50 de metri, însă copiii nu s-au putut burura de ea în această iarnă pentru ca aproape că nu a nins deloc” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Localnicii ar fi preferat să aibă drumuri asfaltate şi canalizare în loc de o pârtie fără utilitate.

„La coborâri nu ştiu dacă copiii au destulă siguranţă. Dar utilitate are, ninge suficient iarna? Probabil că ceva firmă din Auistria va veni cu zăpadă de la Aspen.”

„Noi avem nevoie de canalizare, de drumuri asfaltate, de tot tot tot şi de podeţe. Dacă vin inundaţiile noi suntem sub cota 0.”

„Are utilitate, ninge? Cam puţin. Pentru ce e ea atunci? Au făcut-o să fie numai.”

„Am văzut pârtia, să fie şi cu folos. Ce spuneţi, este? Păi dacă nu e cu zăpadă nu e cu folos, dar copilaşii s-ar bucura.”

Primarul, cel care a avut iniţiativa, spune că investiţia poate fi folosită şi vara, de către amatorii de role sau skateboard. În plus, obiectivul a schimbat înfăţişarea zonei. În trecut, aici, era un depozit ilegal de deşeuri. A construit un teren de fotbal şi un club pentru tineri şi, apoi i-a venit ideea derdeluşului artificial.

„Era o groapă unde se colecta apa din localitate. Nefiind apă, atunci în fiecare noapte se aruncau gunoaie şi devenea focar de infecţie. Din plusul pe care l-am avut, că mai era material, hai să facem şi un derdeşuş că i-am văzut pe copii şi e ceva nou”, explică Ioan Bădău, primarul comunei Şofronea.

În comuna Şofronea, cu o populaţie de 2.500 de locuitori, există canalizare numai pe 5 kilometri, din cei 20 cât ar fi necesari, iar majoritatea străzilor sunt de pământ şi piatră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri