Pas fals la debut

Data publicării:
debut bct
BC Timişoara a debutat cu stângul în noul sezon al Ligii Naţionale. „Leii” nu au avut nicio şansă în faţa celor de la U BT Cluj-Napoca, principala favorită la titlu în acest sezon.

La patru zile după ce a cucerit Supercupa României, U Cluj a început cu dreptul şi în Liga Naţională. Baschetbaliştii antrenaţi de Mihai Silvăşan au controlat de la un capăt la altul meciul cu BC Timişoara, din prima etapa. Ardelenii s-au impus în sferturile 1 şi 2, iar după pauza mare s-au distanţat decisiv. Aflat la debutul în campionat, Vlad Moldoveanu a impresionat - si-a trecut în cont 22 de puncte, tot atâtea câte a reuşit şi Kyndall Dykes. Doar ultimul sfert le-a aparţinut bănăţenilor, cae au avut în Cakarevic şi Popa Calotă, cei mai buni marcatori, cu 17 puncte fiecare, insuficient însă pentru a o opri pe UBT, care s-a impus cu 97 la 82.

„După ce am reuşit să câştigăm Supercupa României mi-a fost teamă ca nu cumva băieţii să se relaxeze din punct de vedere mental. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, îi felicit pentru efortul depus, pentru intensitatea de care au dat dovadă, până la urmă au arătat că sunt profesinişti şi ne-am făcut treaba”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

„Am vorbit cu băieţii înainte de meci şi le-am spus că, în acest joc, cheia va fi defensiva. Am primit 97 de puncte, e adevărat, Clujul a avut procentaje de 60 la sută la aruncările de trei puncte, 65 la sută la cele de două, aşa că putem spune că i-am ajutat şi noi să învingă”, a precizat și Nenad Mandic, tehnicianul gazdelor.

Prima deplasare pentru BC SCM Timișoara se anunță de asemenea una dificilă, pe terenul lui Dinamo, sâmbătă, de la ora 17:30, în direct, la Digisport, în vreme ce ardelenii vor sta, după ce CSM Ploieşti s-a retras.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri