Peisaj dezolant pe malurile Begăi

Data publicării:
vandalizare

Lucrare de calitate îndoielnică, întreținere precară şi vandalism. Acestea sunt motivele pentru care, malurile canalului Bega, recent reabilitate, arată dezolant.  Sistemul de iluminat aproape că nu mai există în unele locuri, după ce au dispărut becurile. Coșurile de gunoi sunt rupte, iar mobilierul urban este murdar. Lucrurile ar trebui să se îndrepte până la sfârșitul lunii iunie, termenul de finalizarea a proiectului de reabilitare a malurilor Canalului Bega, proiect realizat cu bani europeni.

Bănci mâzgălite, coșuri de gunoi rupte şi lămpi stricate. Aşa arată malurile canalului Bega, reabilitate acum 3 ani cu 6 milioane de euro, bani europeni.

Acest coş de gunoi, de pildă, este legat cu sfoară de spătarul băncii ca să nu cadă, după ce a fost smuls de la locul său. Iar exemplele negative apar la tot pasul.

”Foarte multe dintre becurile care compun sistemul de iluminat de pe malul canalului Bega lipsesc, iar altele nu funcționează.  Nici stațiile pentru vaporașe nu sunt întreținute aşa cum trebuie. Stau dovadă scândurile de lemn care sunt deja scorojite”, relatează Caterina Ledrer, jurnalist Digi24 Timişoara.

Unii timişoreni spun că autoritățile se îngrijesc doar de partea centrală, unde se plimbă turiștii şi ignoră cartierele mărginașe.

Autoritățile locale dau vina pentru situație pe vandali, pe constructori şi pe furtuna de anul trecut. Până acum nu au făcut nicio reparație.

”Sperăm ca în cursul săptămânii să fie inventariate toate problemele şi toate stricăciunile. Situațiile sunt diferite de la un caz la altul. Există şi multe vandalizări pentru care s-au făcut şi plângeri penale. De asemenea, există şi unele stricăciuni care pot fi incluse în garanția pe care constructorul trebuie să o ofere, altele care țin de cauze de forță majoră. Sunt stricăciuni provocate de căderea unor arbori”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Proiectul de reabilitare a malurilor canalului Bega este încă în faza de implementare. Recepția finală nu poate avea loc până când cele 7 vaporașe cumpărate prin proiect nu vor circula pe apă. Acest lucru, însă, trebuie să se întâmplă până în 30 iunie. În caz contrar Primăria Timișoara trebuie să returneze fondurile europene.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Şoşdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri