Sari la conținut
News Alert

Pero Milošević: „Nu mă așteptam la un asemenea parcurs"

Sosit în urmă cu un sezon și jumătate la Timișoara, după ce și-a trecut în CV echipe precum Buducnost Podgorica sau Teucro, din Spania, Pero Milošević a reușit cele mai mari performanțe ale handbalului timișorean din ultimii 25 de ani. La finele sezonului precedent, echipa condusă de el a câștigat medalia de bronz, după ce s-a confruntat cu probleme financiare acute, care au fost la un pas să destabilizeze echipa. Milošević recunoaște că nu se aștepta la astfel de performanțe, la sosirea pe Bega.

„În primul an, când am sosit, am încercat să mă impun. În cel de-al doilea, să ajungem în play-off. Am reușit asta! Am luat medalia de bronz, mi-am dorit să umplem sala, lucru care s-a și întâmplat la ultimele 4-5 meciuri din sezonul trecut”, povestește Pero Milošević, antrenorul celor de la SCM Politehnica Timișoara.

Violeții au continuat parcursul bun și în actualul sezon, când au fost la 60 de minute distanță de grupele Cupei EHF, după cinci victorii consecutive - record pentru Timișoara. Au ratat însă accederea în ultima fază, după o înfrângere în Slovenia, cu Riko Ribnica. Acesta este, de altfel, și marele regret al antrenorului muntenegran, în 2016.

„Cu toții ne-am dorit să ajungem în grupe, pentru că era ceva aparte. Am antrenat mulți ani la acel nivel, la Buducnost, în Liga Campionilor, și prezența în cupele europene e importantă, pentru jucători, pentru club”, continuă Milošević.

Antrenorul de 55 de ani speră însă că echipa sa poate cuceri Cupa României în acest sezon și poate juca, din nou, cu medaliile pe masă.

„Obiectivul nostru clar în acest an este să terminăm pe locurile 1-8 în campionat și cât mai sus, depinde și de norocul de la tragerea la sorți, în Cupa României”, mai spune antrenorul muntenegrean.

Milošević a vorbit și despre prietenia pe care o are cu selecționerul naționalei de handbal masculin, Xavier Pascuale, împotriva căruia a jucat, pe vremea când a evoluat în Spania.

„Pe Xavi Pascuale îl cunosc foarte bine. Am jucat împotriva lui, era portar la Barcelona. De când a venit aici, am discutat de minimum 4-5 ori. Fie l-am sunat eu, fie m-a căutat el, pentru a mă întreba de unii jucători. Are încredere în mine, mă respectă. Și eu cred că este un antrenor fenomenal, rezultatele de la Barcelona vorbesc de la sine. Are un caracter puternic și sigur știe ce să facă”, a conchis tehnicianul timișorenilor.

Pero Milošević are contract cu SCM Politehnica până în 2019.