Sari la conținut

Plângeri împotriva Avocatului Poporului

Mai mulţi timişoreni au depus plângeri la sediul teritorial al Avocatului Poporului, situat în clădirea Prefecturii Timiş. Oamenii cer demisia lui Victor Ciorbea, nemulţumiţi de activitatea pe care o derulează şi îl acuză că deserveşte interesele clasei politice, ale puterii, şi nu pe cele ale poporului.

Aproximativ 15 timişoreni au depus plângeri, în nume propriu, împotriva Avocatului Poporului. Aceştia cer demisia imediată a lui Victor Ciorbea.

„Din toată multitudinea de acte pe care trebuuia să le conseste Ciorbea s-a gândit doar să fie un umil servitor și mi se pare că nu se potrivește postului, sub nicio formă.”

„Nu este de partea poporului, e de partea clasei politice.”

„Una e când grațiezi un om care a furat două păsări, sau o femeie în vârstă care nu are ce mânca și una când decizi asupra amnistiei - dăm drumul tuturor hoților să fie liberi.”

Această formă de protest a fost iniţiată după ce Avocatul Poporului a declarat că încearcă să elimine din lege articolul care le interzice politicienilor condamnaţi penal să facă parte din Guvern.

„Declarațiile legate de cazul Dragnea au reprezentat declick-ul, ultima chestiune care ne-a nemulțumit, însă prestația, în general, de la numirea sa ca Avocat al Poporului este jalnică”, spune Ioana Constantinescu, organizatorul manifestării.

Începând de mâine seara, oamenii sunt chemaţi în stradă, în mai multe oraşe din ţară, cum ar fi Cluj-Napoca sau Bucureşti, pentru a cere demisia Avocatului Poporului.