Pod peste Mureş, avariat

Data publicării:
mures
Situaţie gravă pe râul Mureş, unde zeci de blocuri de gheaţă îngreunează accesul către staţiunea Trei Insule. O sută de oameni care triesc acolo au rămas blocaţi în urmă cu două zile, iar astăzi autorităţile au încercat să repare podul. Un bărbat a fost rănit în timpul operaţiunii.

De la începutul săptămânii în cartierul Trei Insule se ajunge tot mai greu pe podul peste Mureş. Temperaturile ridicate au topit zăpada, iar blocurile de gheaţă s-au desprins unul câte unul şi blochează accesul. Un bărbat a fost rănit astăzi în timp ce încerca să îl repare şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Lucram la pod, și am tras de ăla și dintr-o dată s-a dus pontonul într-o parte și a căzut. Dumneavoastră ați sărit după el? Eu am sărit după el și l-am scos la mal.”

60 de familii locuiesc pe Insula Mureş, iar oamenii se plâng că le este tot mai greu să ajungă în oraş. Fiecare pas făcut pe pod e un pericol.

„Dacă se întâmplă ceva, să fie un incendiu, sau să avem nevoie o ambulanță, nu se poate trece pe partea astalaltă, e singurul pod de pontoane, care ne leagă de oraș.”

„Da, locuiesc pe insulă, și am și copii care merg la școală, de aici dacă nu avem podul, nu putem trece cu copiii să-i ducem la școală, noi la serviciu.”

Administraţia locală a găsit o soluţie de... mâna a doua.

„Li s-a acordat sprijin din partea municipalității, în sensul că li se vor pune la dispoziție niște pontoane de la un pod care a fost dezafectat în oraș”, susține Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Insula Mureş a fost până înainte de 1989, exclusiv, o zonă de agrement. După 1990, o parte dintre cei care aveau cabane aici au început să locuiască permanent în zonă. Acum, municipalitatea le percepe localnicilor anual taxe ca şi cum ar locui într-un cartier obişnuit al Aradului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri