Sari la conținut

Poduri istorice, în reabilitare

După 50 de ani de când peste canalul Bega nu s-a mai construit niciun pod, două astfel de construcții istorice din Timișoara, vor fi modernizare şi extinse. Asta înseamnă o vară grea pentru șoferi, pentru că vor exista restricții. Ambele poduri - Podul Eroilor şi Podul Dragalina - vor avea benzi de circulație în plus după reabilitare. Lucrările vor fi executate în paralel şi vor dura aproximativ 10 luni, iar investiția este de aproape 10 milioane de lei.

Podul Dragalina şi Podul Eroilor sunt primele care intră în șantier pentru a face faţă traficului, în continuă creștere, din Timişoara.

”Ambele poduri au 80 de ani vechime, iar autoritățile spun că perioada lor de exploatare este mult depășita. Tocmai de aceea, în această vară ele intră în reabilitare.
Podul Eroilor va fi închis complet timp de 9 luni, cât va dura șantierul. Aici se vor crea 4 benzi, faţă de două câte există acum, se vor construi trotuare şi piste de biciclete. Modernizarea costă 3,6 milioane de lei”, relatează Caterina Ledrer, jurnalist Digi24 Timişoara.

Podul Dragalina va fi închis parțial. Aici lucrările vor dura 10 luni. Acum șoferii au la dispoziție câte două benzi pe sens, însă, câte una este folosită şi de tramvaie. Modernizarea presupune lărgirea podului astfel încât vehiculele să nu mai circule peste liniile de tramvai. Şi aici se vor construi trotuare şi piste de biciclete. Investiția se ridică la 6,3 milioane de lei.

Șantierele îi sperie pe șoferi.

”Din păcate primarul a promis 7 poduri şi nu a construit niciunul. Numai repară”, a spus un șofer.

”Un trafic infernal. Aşa e şi acum, va fi şi după ce se va închide. Mai urât!”, a spus un altul.

Amplasamentele au fost deja predate constructorilor, iar autoritățile urmează să anunțe data exactă când se va închide Podul Eroilor şi când se vor impune restricții pe Dragalina.

”(Reporter: Restricții de circulație care vor permite circulația pe ambele sensuri, cel puțin pentru o primă perioadă pe acest pod. Vor fi gata lucrările până la începerea școlii?) Toate lucrările este imposibil să fie gata pentru că termenele de execuție ale ambelor poduri sunt sensibil mai mari, însă vom încerca ca odată cu începerea școlii să putem circula pe ambele poduri”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Şi Pasajul Popa Şapcă, unul extrem de important pentru oraș, este închis. Așadar, vara aceasta va fi una grea pentru șoferi. Iar șantierele de pe cele două poduri vor dura până în primăvara anului 2019.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Mihai Pop