Poliţist local bătut de un om de afaceri 

Data actualizării: Data publicării:
POL BATUT

Un poliţist local din Odorheiu Secuiesc este internat în spital, după ce a fost bătut de un om de afaceri. Poliţistul a fost atacat în timpul liber, iar scandalul a pornit de la mai multe amenzi încasate de omul de afaceri, pentru parcare neregulamentară.

Totul s-a petrecut în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, în zona turistică Mădăraş, din judeţul Harghita. Poliţistul era însoţit de doi prieteni şi a fost atacat la ieşirea dintr-o cabană.

„A lovit, la început şi cu pumnii, căzând jos, şi cu picioarele. Scăpând de această agresiune, cu ajutorul prietenilor lui, victima, agentul nostru de poliţie, a plecat, a urcat într-o maşină şi a plecat de la faţa locului", a povestit Laszlo Szabolcs, director executiv la Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc.

Potrivit Inspectoratului Poliţiei Judeţene Harghita, atacatorul a lovit de mai multe ori maşina victimei şi a reuşit chiar să o blocheze într-un morman de zăpadă.

„După ce a plecat, a observat că sunt urmăriţi de două snowmobile, care, în jur de 20 de kilometri, i-au urmărit , lovind cu viteză foarte mare maşina, de mai multe ori, punând astfel viaţa lor în pericol”, susține Laszlo Szabolcs, dir. executiv Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc.

„Imediat după agresiune, poliţistul a fost adus de urgenţă la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc. Şi astăzi, la mai bine de patru zile de la momentul agresiunii, poliţistul este internat la Secţia ORL, a acestei unităţi sanitare”, relatează Claudiu Loghin, jurnalist Digi24.

În urma atacului, poliţistul a suferit o fractură de piramidă nazală.

„(...) pentru clarificarea şi argumentarea stării de fapt, (poliţiştii n.r.) au solicitat şi obţinut un mandat de percheziţie, emis de Judecătoria Odorheiu Secuiesc, pentru o locaţie a celui în cauză. În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi snowmobilul folosit, în vederea continuării cercetărilor şi documentării activităţii infracţionale”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Harghita.

Autorul agresiunii, în vârstă de 37 de ani, a fost reţinut, pentru 24 de ore. Apoi, procurorii din Odorheiu Secuiesc l-au prezentat judecătorilor.

„La momentul de faţă, inculpatul se află sub control judiciar, care a fost luat pentru o perioadă de 60 de zile, de către judecătorul care a respins măsura arestului preventiv”, a declarat procurorul Suto Kinga, purtător de cuvânt al Parchetului Odorheiul Secuiesc.

Poliţistul bătut şi presupusul său agresor au refuzat să facă declaraţii publice.

Reporter: Claudiu Loghin / Operator: Rapo Zoltan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri