Sari la conținut

Prima tură ciclistă a anului

În România, asfaltarea încă se mai face ca acum două secole. Un șofer a filmat cum erau astupate gropile pe o șosea din vestul țării. Angajații Companiei de Drumuri îndesau materialul într-o gaură, cu un butuc legat cu două cozi de lopată. De multe ori, autoritățile nu mai angajează firme de construcții, pentru că fac lucrări proaste, şi se descurcă iată...cu ce au.

Cele 17 grade Celsius i-au convins pe bicicliști să declare, oficial deschis sezonul de pedalat. Aproape 100 de pasionați ai mersului pe două roți s-au adunat la Timișoara pentru prima tură ciclistă a anului, prilej cu care au "inventariat" și problemele de care se lovesc.

”În traseul de azi dificultatea constă în șoferii pe care îi vom întâlni în trafic. Noi încercăm să stăm în coloană, cât mai ordonat, fără să facem mișcări bruște”, a declarat  Fancsali Bela, reprezentantul Clubului Bănățean de Turism.

Bicicliștii din Timișoara au plecat din Piața Victoriei și au parcurs un traseu de 34 de kilometri prin comunele Săcălaz şi Sânmihaiu Român.

Skirt bike, eveniment ajuns la cea de-a patra ediție, adună cu fiecare an care trece tot mai multe participante la Deva.

”Noi promovăm mersul pe bicicletă nu doar ca o activitate sportivă, ci și ca o alternativă la traficul urban și ne place ca fiecare eveniment pe care îl serbăm să-l facem pe bicicletă”, a declarat Ramona Mita, organizator.

La finalul plimbării prin oraș, biciclistele au fost așteptate cu prăjituri, ciocolată caldă și vin fiert.

reporteri: Caterina Ledrer/ Andrada Velciov
operatori: George Ştefăniţă/ Tiberiu Mariș