Primăria Deva a creat un site pentru viitorii investitori

Data publicării:
deva

Investitori atrași cu ajutorul unui portal. Se întâmplă la Deva, unde primăria a creat o bază de date online pentru oamenii de afaceri care vor să investească în oraş. Site-ul cuprinde informații despre spațiile ce pot fi închiriate, despre domeniile în care viitorii agenții economici pot activa, dar şi date pentru cei care derulează deja afaceri şi pe care le-ar putea dezvolta. Portalul administrat de primărie este şi un intermediar între investitori și posibilii viitori angajați ai acestora.

Portalul cuprinde deja 114 spații, terenuri şi clădiri care pot fi închiriate în Deva de investitorii interesați. În total, municipalitatea pune la bătaie peste 1 milion de metri pătrați de teren şi zeci de birouri administrative și hale industriale. Site-ul deva.business.ro centralizează practic toate informațiile legate de mediul de afaceri din oraș.

”Pe acest portal sunt cuprinse facilitățile fiscale oferite prin schema de minimis, taxele și impozitele locale, care sunt în Deva la un nivel minim prevăzut de lege, informații cu privire la strategia de dezvoltare a Devei, legislația în domeniu, care va fi permanent actualizată, pașii necesari pentru a începe o afacere”, a declarat Florin Oancea, primarul orașului Deva.

În Deva activează 3.800 de agenți economici. Portalul li se adresează atât lor, cât și viitorilor investitori care ar putea dezvolta afaceri în oraș.

”Componenţele sunt sensibil egale, municipiul se bazează pe ceea ce înseamnă pe investitorii deja existenți și pe cei pe care dorim și facem toate eforturile ca să îi atragem”, a spus Cosmin Joițoiu, directorul Biroului Investiții, Primăria Deva.

18 mii de locuitori ai Devei sunt pensionari. Alte câteva mii sunt elevi, dar restul populației reprezintă, susțin oficialii de la primărie, potențiali angajați în mediul privat.

”La nivelul Devei sunt peste 30 de mii de angajați. Datele oficiale ale Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă arată un număr de 800 de șomeri, însă calculele făcute de municipalitate arată că forța reală de muncă disponibilă în municipiul Deva este de aproape 15 mii de persoane”, relatează Andrada Velciov, jurnalist Digi24.

În bugetul pe acest an al primăriei Deva sunt prevăzute peste 13 milioane de lei pentru investiții în oraș. Cele mai importante se referă la amenajarea unor parcări supraterane și la introducerea utilităților pe mai multe străzi. Edilii cred că investițiile locale pot aduce la rândul lor investiții private în oraș.

Reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri